ΕΛ.ΑΣ.: «O δράστης ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή»

ΕΛ.ΑΣ.: «O δράστης ομολόγησε και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή»

Εκτεταμένες έρευνες στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων - Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε σε ενέδρα ακροδεξιών στοιχείων.

Ο 45χρονος δράστης της δολοφονίας στο Κερατσίνι ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων και σταθμό Λαρίσης.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε σε ενέδρα ακροδεξιών στοιχείων, τη νύχτα στην Αμφιάλη. Ο Παύλος Φύσσας, 34 ετών, γνωστός και ως Killah P, ανήκε στον χώρο της Αριστεράς. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, το θύμα της δολοφονικής επίθεσης υπέδειξε τον δράστη στους αστυνομικούς πριν χάσει τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο Τζάννειο Νοσοκομείο, όπου υπέκυψε τα ξημερώματα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρας 45 ετών, κάτοικο Πετραλώνων, που ανήκει στο χώρο της ακροδεξιάς.

Διαβάστε τις δηλώσεις των κομμάτων της Αριστεράς και την απάντηση της Χρυσής Αυγής

Το χρονικό της δολοφονίας
Γύρω στις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, σε καφετέρια της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 της Αμφιάλης, δύο άνδρες καβγάδισαν με αφορμή τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί Σεν Ζερμέν.  Το επεισόδιο σταμάτησε χάρη στην επέμβαση άλλων θαμώνων, αλλά μετά το τέλος του αγώνα, καθώς μία παρέα εκ των συμμετεχόντων στον καβγά απομακρύνονταν από την καφετέρια, δέχθηκε επίθεση ομάδας 15 ατόμων. Ακολούθησαν γενική συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας ένας εκ των ανδρών δέχθηκε τουλάχιστον τρεις μαχαιριές και έπεσε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Την στιγμή εκείνη έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας Δίας, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί απο περιοίκους. Aπό την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ανακοινώθηκε συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στο Κερατσίνι.

Στις 12:00 η Αστυνομία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τη δολοφονία στο Κερατσίνι.

Κεδίκογλου: Τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις
Η πρώτη επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης για τη δολοφονία του 34χρονου ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος με παρέμβαση του έκανε λόγο για «τραγικό συμβάν που πρέπει να καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις». Όπως είπε ο κ. Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ANT1 εμφανίστηκε επιφυλακτικός ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα και τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση της δολοφονίας. «Δεν γνωρίζω αν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα, είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ό οποίος τόνισε ότι ο πολιτικός κόσμος δεν πρέπει να επιτρέψει να χυθεί άλλο αίμα. Όχι άλλη έκρηξη βίας» κατέληξε στην παρέμβαση του.