Ένα tweet αξίας 17 δισ. δολαρίων!

Ένα tweet αξίας 17 δισ. δολαρίων!

Πώς η απλή αναφορά ενός επενδυτή έστειλε τη μετοχή της Apple στα ύψη.

«Κατέχουμε ένα σημαντικό ποσοστό στην Apple. Πιστεύουμε ότι η μετοχή της είναι σημαντικά κάτω από την πραγματική της αξία. Σήμερα μίλησα με τον Τιμ Κουκ». Αυτό ήταν το μήνυμα στο Twitter του 77χρονου μεγαλοεπενδυτή Καρλ Ικάν που προκάλεσε τεράστια κινητοποίηση στις αγορές και έκανε πολλές χιλιάδες ανθρώπους και εταιρείες να σπεύσουν να αγοράσουν μετοχές της εμβληματικής εταιρείας υπολογιστών και φορητών συσκευών.

Το tweet «εκτόξευσε» τη μετοχή της Apple πάνω από τα 500 δολάρια (αύξηση πάνω από 6%) αυξάνοντας και την κεφαλαιοποίησή της κατά 17 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ώρες.

Διαβάστε ακόμη: Η Apple θα πουλήσει 300 εκατομμύρια συσκευές το 2013

Ο Ικάν δεν είναι ακριβώς το αντίπαλο δέος του Γουόρεν Μπάφετ, αλλά χειρίζεται επενδύσεις δισεκατομμυρίων με την ίδια άνεση που μπαινοβγαίνει στα Δ.Σ. τεράστιων εταιρειών όπως η Motorola και η RIM προκαλώντας αναταραχή. Αυτές τις μέρες έχει παρέμβει και προσπαθεί να εμποδίσει την προσπάθεια εξαγοράς της Dell από τον ιδρυτή της.

Η εταιρεία του Ικάν, Ichan Enterprises συμμετέχει με μερίδια σε δεκάδες άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων στις Yahoo!, Netflix κ.ά.

Διαβάστε ακόμη: Το Twitter «βγάζει» πρόεδρο

*Στη φωτό ο μεγαλοεπενδυτής Κάρλ Ικάν