Ένα βήμα πιο κοντά στο Boeing;

Ένα βήμα πιο κοντά στο Boeing;

Κηλίδες καυσίμων εντοπίστηκαν στη περιοχή που εκτελούνταν οι έρευνες για τον εντοπισμό του χαμένου αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών. 

Κηλίδες καυσίμων εντοπίστηκαν στη ζώνη στην οποία εκτελούνταν έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Boeing της Malaysia Airlines, σύμφωνα με τον επικεφαλή της αυστραλιανής υπηρεσίας που συντονίζει τις έρευνες.

Ο Άνγκους Χιούστον ανακοίνωσε, επίσης, πως ένα υποβρύχιο ρομπότ 750 κιλών πρόκειται να ξεκινήσει πλέον την αναζήτηση στον βυθό του Ινδικού Ωκεανού ύστερα από σχεδόν έξι εβδομάδες προσπαθειών που απέβησαν άκαρπες. Το υποβρύχιο, μάλιστα, μπορεί να παραμείνει στον βυθό και σε βάθος μέχρι 4.500 μέτρα επί 20 ώρες.

Η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από έξι ημέρες χωρίς τον εντοπισμό κάποιου ηχητικού σήματος που πιθανόν να προέρχεται από τα μαύρα κουτιά του Boeing 777, το οποίο εξαφανίστηκε πριν από πέντε εβδομάδες.

Οι ειδικοί που μετέχουν στις έρευνες θεωρούν ότι γνωρίζουν, κατά προσέγγιση, το σημείο όπου έπεσε το αεροσκάφος-περίπου 1.550 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Περθ της Αυστραλίας και βασίζουν τις έρευνες στα τέσσερα ηχητικά σήματα που εντοπίστηκαν πριν από ημέρες και τα οποία εκτιμούν ότι προέρχονται από τα μαύρα κουτιά του.

Όπως είπε ο Χιούστον, το ερευνητικό πλοίο Ocean Shield θα αποσυρθεί και τις έρευνες θα αναλάβει το μη επανδρωμένο υποβρύχιο ρομπότ Bluefin-21. Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Περθ, ο Χιούστον είπε ότι η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ώρες.

Όπως τόνισε ο Χιούστον, παρότι εντοπίστηκε κηλίδα καυσίμων κοντά στη ζώνη των ερευνών, είναι σχεδόν απίθανο να βρεθούν στην περιοχή επιπλέοντα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Διαβάστε ακόμα:

Οι καλύτερες φωτογραφίες της περασμένης εβδομάδας

Η μεγάλη «κωλοτούμπα» του Πολ Τόμσεν

Προχωρά η εξαγορά της Alitalia από την Etihad