Ένας λόγος για να πάρετε τα γυαλιά της Google στα σοβαρά

Ένας λόγος για να πάρετε τα γυαλιά της Google στα σοβαρά

Το λογισμικό της Wearable Intelligence μπορεί να μετατρέψει τα Google Glass σε πραγματική σωτηρία.

του Τζ. Π. Μανγκάλινταν

Όσοι ασκούν κριτική στα γυαλιά της Google μπορούν πλέον να σταματήσουν.

Η Wearable Intelligence, μια νέα εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, που ιδρύθηκε από τους Γιαν Ντέιβιντ Έρλιχ, Ράιαν Τζούνι και Τσέις Φέιγκερ, έχει αναπτύξει ένα εταιρικό λογισμικό που χρησιμοποιεί τα γυαλιά για να βελτιώσει την καθημερινή απόδοση των εργαζομένων στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών.

Οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας, για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα γυαλιά της Google για να ανατρέξουν στο ιατρικό ιστορικό του ασθενούς χωρίς υπολογιστή, και έτσι να διαγνώσουν τα συμπτώματα πιο γρήγορα. Ή οι εργάτες οικοδομών θα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς χάρτη του κτιρίου.

«Είναι για το 90% των εργαζομένων που δεν εργάζονται με υπολογιστή και χρησιμοποιούν τα χέρια τους πολύ», εξηγεί ο Έρλιχ, πρώην διευθυντής προϊόντων στη Google. Το λογισμικό προσφέρει τρία βασικά χαρακτηριστικά: ασφαλή είσοδο και πρόσβαση στους servers, ένα είδος εικονικής «λίστας ελέγχου ροής εργασίας» που οι χρήστες των γυαλιών μπορούν να προσαρμόσουν σε μεγάλο βαθμό, και δυνατότητα συνεχούς ροής βίντεο που χρησιμοποιεί την κάμερα της συσκευής.

Η Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστώνη, είναι μια από τις περίπου 10 εταιρείες που δοκιμάζουν το λογισμικό της Wearable Intelligence με τα γυαλιά.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές συνδέονται στο σύστημα με ένα κανονικό υπολογιστή. Ο υπολογιστής παρουσιάζει ένα δισδιάστατο barcode που ονομάζεται QR code που βοηθά στην επικύρωση της ταυτότητας του χρήστη των γυαλιών της Google. Μόλις συνδεθούν, οι γιατροί μπορούν να ελέγξουν το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, να ακολουθήσουν βήμα-προς-βήμα τις διαδικασίες για τη διαμόρφωση μιας διάγνωσης, ή ακόμη και να πάρουν τη γνώμη ενός συναδέλφου μέσω ζωντανού βίντεο. Μόλις ο χρήστης τελειώσει, απλά αφαιρεί τα γυαλιά, κάνοντας το λογισμικό να διαγράψει όλα τα δεδομένα του χρήστη και του ασθενούς από τη συσκευή.

Η Wearable Intelligence έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση από υποστηρικτές, συμπεριλαμβανομένων των First Round Capital, Google Ventures, Άντρισεν Χόροβιτς, Κλάινερ Πέρκινς και τον επιχειρηματία Στηβ Μπλανκ. Η εταιρεία θα αφιερώσει το υπόλοιπο του 2014 στη διαμόρφωση νέων χαρακτηριστικών -για παράδειγμα, αυτόματη έξοδο του χρήστη μετά από μερικές ώρες, ή περιηγήσεις σε πολύπλοκες ιατρικές διαδικασίες- και την επέκταση της σε άλλους τομείς.

Όπως επισημαίνει ο Έρλιχ, τα γυαλιά δεν είναι ένα τελικό προϊόν – η έκδοση για τους καταναλωτές αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος, και η φορετή τεχνολογία παραμένει μια εκκολαπτόμενη αγορά. Παρά τους σκεπτικιστές, τα γυαλιά θα έχουν τελικά μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών, λέει ο Έρλιχ.

«Μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά θα συμβεί».

Διαβάστε ακόμα:

H Google ψάχνει το gmail και σας το λέει!

Η Google ρίχνει χρήμα στη βιομηχανία των drones

Το Google Glass …παίζει μπάσκετ