Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ ετησίως στον τουρισμό την επόμενη πενταετία

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ ετησίως στον τουρισμό την επόμενη πενταετία

Με κεφάλαια του ΕΣΠΑ θα προχωρήσει η κυβέρνηση στη βελτίωση των τουριστικών υποδομών, σύμφωνα με τον ΓΓ του υπουργείου Τουρισμού.

Τη διακήρυξη του πρωθυπουργού ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επενδύσει στην ερχόμενη πενταετία σε τουριστικές υποδομές και υπηρεσίες περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, επανέλαβε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, Αναστάσιος Λιάσκος από το βήμα του συνεδρίου «Επενδύσεις στην Ελλάδα και αναπτυξιακή προοπτική».

Σύμφωνα με τον κ. Λιάσκο, τα κεφάλαια θα προέλθουν από το νέο ΕΣΠΑ, το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης της Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020, ενώ στόχος είναι η ανάπτυξη υποδομών υψηλής ποιότητας και καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, η προσέλκυση στρατηγικών προσοδοφόρων ξένων άμεσων επενδύσεων, καθώς και επισκεπτών με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα.

Ο ΓΓ του ΥΠΟΤ επεσήμανε το ελληνικό τουριστικό προϊόν κινείται στην οδό της ανάπτυξης, αλλά και ότι οι μεθοδικές προσπάθειες του υπουργείου Τουρισμού είναι δυνατό να δημιουργήσουν 220.000 νέες θέσεις απασχόλησης την επόμενη δεκαετία.

Εστιάζοντας στις πρωτοβουλίες που αφορούν την προσέλκυση ξένων και εγχώριων επενδύσεων, ο κ. Λιάσκος υπογράμμισε ότι με τους νόμους 4179/2013 και 4276/2014, θωρακίστηκε θεσμικά ο τουρισμός, ενθαρρύνοντας την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Μάλιστα έγινε ειδική αναφορά στις δύο ειδικές υπηρεσίες που εργάζονται εντατικά ως αυτόνομες δομές για τις επενδύσεις και το νέο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την Ειδική Υπηρεσία Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) που λειτουργεί ως «Υπηρεσία Μιας Στάσης» και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΣΠΑ.