Επενδυτικό «άνοιγμα» του Μπιλ Άκμαν στον Έλον Μασκ για το X

Επενδυτικό «άνοιγμα» του Μπιλ Άκμαν στον Έλον Μασκ για το X
A longexposure shot shows both old and new version of Twitter logo displayed on a personal computer in L'Aquila, Italy, on July 25, 2023. Twitter announces a new logo for its company and social network. (Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto) (Photo by Lorenzo Di Cola / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο Άκμαν επένδυσε ένα μικρό ποσό στην X όταν ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα πέρυσι.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Μπιλ Άκμαν, έστειλε έμμεση πρόσκληση στον επικεφαλής του X (πρώην Twitter), Έλον Μασκ, για επενδυτική συνεργασία των δύο επιχειρηματιών στη γνωστή πλατφόρμα.

Μιλώντας στην Wall Street Journal την Κυριακή, ο Μασκ είπε πως «σίγουρα» θα είχε ενδιαφέρον για ένα deal με το X, αλλά δεν γνωρίζει εάν η πλατφόρμα ενδιαφέρεται ή το εάν θα ήταν εφικτή μια συμφωνία.

Σημειώνεται πως η περιουσία του Άκμαν υπολογίζεται στα 3,6 δισ. δολάρια, ενώ πρόσφατα η Pershing Square του ίδιου έλαβε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για μια νέα παραλλαγή των εταιρειών εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPACs). Το νέο επενδυτικό όχημα θα στοχεύει σε εταιρείες που επιθυμούν να αντλήσουν τουλάχιστον 1,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δημοσίως την Παρασκευή.

Ο Άκμαν επένδυσε ένα μικρό ποσό στην X όταν ο Μασκ αγόρασε την πλατφόρμα πέρυσι, αλλά ο πρώτος φαίνεται ότι δεν γνωρίζει καλά τον Μασκ, σύμφωνα με την WSJ. Δεν είναι άμεσα σαφές πόσο επένδυσε ο Άκμαν στην X.

Μιλώντας στην WSJ, ο Άκμαν είπε πως έχει «τεράστιο σεβασμό» για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: businessinsider.com