Επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» τα ξημερώματα σε γραφεία εταιριών σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μαρούσι

Επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» τα ξημερώματα σε γραφεία εταιριών σε Νέα Φιλαδέλφεια και Μαρούσι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τριάντα τρεις συλλήψεις, 53 προσαγωγές και δύο αστυνομικοί τραυματίες στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια - Νέα επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίριο στην οδό Στουρνάρη.

Τρεις καταδρομικές επιθέσεις πραγματοποίησαν τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες σε γραφεία εταιρειών στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Μαρούσι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, στις 04:50, άγνωστοι δράστες προκάλεσαν με βαριοπούλες ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων εταιρείας τσιμέντων, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Στις 05:00, σημειώθηκε νέα επίθεση σε γραφεία κατασκευαστικής εταιρίας, με πέτρες και μπογιές, στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, στο Μαρούσι. Λίγα λεπτά αργότερα, στην ίδια οδό, πραγματοποιήθηκε ανάλογη επίθεση σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία διαφόρων εταιριών.

Η διπλή επίθεση φέρεται να έγινε στα γραφεία των εταιρειών Volterra Α.Ε. και Elpedison Α.Ε. από μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η επίθεση έγινε με αφορμή «την ψήφιση έως τα μέσα Νοεμβρίου του νέου νομοσχεδίου που ξεκινάει το τελικό στάδιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ενέργειας στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν μπογιές στο εξωτερικό του κτιρίου, λίγες ώρες μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν στις 12:30 έξω από το σπίτι του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, όπου πέταξαν φέιγ βολάν.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Τριάντα τρεις συλλήψεις, 53 προσαγωγές και δύο αστυνομικοί τραυματίες στα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια

Φωτοβολίδες, πέτρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες έχουν εντοπιστεί έως τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, σε διαμέρισμα κτιρίου της οδού Στουρνάρη, στα Εξάρχεια, όπου από νωρίς το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση.

Σημειώνεται, ότι πρόκειται για το ίδιο κτίριο, όπου χθες το βράδυ συνελήφθησαν δύο άτομα. Στον χώρο είχαν βρεθεί «πολεμοφόδια» που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών δυνάμεων. Η επιχείρηση πραγματοποιείται παρουσία εισαγγελέα, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή.

Οι συλλήψεις για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ανήλθαν σε 33, ενώ οι προσαγωγές έφτασαν τις 53, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε άλλες πόλεις προσήχθησαν συνολικά 31 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια. Ειδικότερα, 14 στη Θεσσαλονίκη, 10 στην Πάτρα και 7 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Επίθεση με μολότοφ στην Αγία Παρασκευή

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν άγνωστοι, τα ξημερώματα, στην Τροχαία Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στη λεωφόρο Λαυρίου. Oι δράστες έριξαν τις μολότοφ στο οδόστρωμα κοντά στην σκοπιά και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τριών ατόμων.

Θεσσαλονίκη: Δέκα οκτώ προσαγωγές και μία σύλληψη μετά τις πορείες

Ένας ανήλικος συνελήφθη μετά τις πορείες που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την 46η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πρόκειται για δεκαεξάχρονο, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων, με την οποία οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Εκτός από την περίπτωση του ανήλικου, αστυνομικοί προχώρησαν σε άλλες 18 προσαγωγές ατόμων, αλλά δεν προέκυψε κάτι μεμπτό εναντίον τους και αφέθηκαν ελεύθεροι. Μικρής έκτασης και διάρκειας εντάσεις σημειώθηκαν μετά το πέρας των κινητοποιήσεων, που ήταν οι μαζικότερες των τελευταίων ετών, στα στενά της Ροτόντας και στην πλατεία Καμάρας, με την αστυνομία να παρεμβαίνει άμεσα και να εκτονώνει την κατάσταση.