Επόμενος στόχος της Apple: Να καταργήσει τα μετρητά!

Επόμενος στόχος της Apple: Να καταργήσει τα μετρητά!

Πώς θα μπορούσε το «όνειρο» του Τιμ Κουκ να γίνει πραγματικότητα.

Ο CEO της Apple έχει μια φανταστική ιδέα: Να εξαφανίσει εντελώς τα μετρητά! Καταλύτης σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το Apple Pay, το οποίο ωθεί τον κόσμο να πληρώνει αντί με μετρητά, ψηφιακά.

«Θέλουμε η υπηρεσία της Apple να είναι ο καταλύτης που θα “εξαφανίσει” τα μετρητά από το σύστημα», δήλωσε ο Τιμ Κουκ σε συνέντευξή του στην ιαπωνική Nikkei, εκτιμώντας ότι «πλέον οι καταναλωτές έχουν βαρεθεί τον τρόπο πληρωμής με μετρητά».

Υπενθυμίζεται ότι η τεχνολογική εταιρεία κυκλοφόρησε την Apple Pay, την ψηφιακή υπηρεσία πληρωμών, το 2014. Οι χρήστες της έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τις πιστωτικές ή τις χρεωστικές τους κάρτες με την υπηρεσία και να πληρώνουν στα ταμεία των καταστημάτων τοποθετώντας απλά το κινητό τους κοντά στους αισθητήρες του συστήματος.

Μέχρι στιγμής είναι ασαφής ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε η Apple να εξαλείψει τα μετρητά και το γεγονός ότι η ψηφιακή υπηρεσία πληρωμών έχει «μπει» για τα καλά στη ζωή των Αμερικανών δεν σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες χώρες θα την υιοθετήσουν. Αλλά ακόμη και αυτό να συμβεί, υπενθυμίζεται ότι η Apple Pay είναι συμβατή μόνο στα προϊόντα της τεχνολογικής εταιρείας, αφήνοντας ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλον τον κόσμο (που χρησιμοποιούν Android) εκτός.

Ως εκ τούτου, η ιδέα ότι η Apple Play θα «εξαφανίσει» τα μετρητά φαίνεται απίθανη στο εγγύς μέλλον.

Παρ’ όλα αυτά, το σχόλιο του Κουκ για την Apple Pay παραμένει αξιοσημείωτο. Ωστόσο, η ψηφιακή υπηρεσία πληρωμών μπορεί να μην είναι το μόνο εργαλείο του CEO της Apple που πιστεύει ότι θα κάνει μεγάλο αντίκτυπο στην εταιρεία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη Nikkei, η τεχνητή νοημοσύνη, μια τεχνολογία που επιτρέπει στους υπολογιστές να σκέφτονται καλύτερα από τους ανθρώπους, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Apple.