Έρχεται το πολυαναμενόμενο «unsend message» στο Facebook Messenger

Έρχεται το πολυαναμενόμενο «unsend message» στο Facebook Messenger

Το κοινωνικό δίκτυο έχει επιβεβαιώσει τη μεγάλη αλλαγή, αλλά δεν έχει καθορίσει το πότε θα γίνει.

Τον Απρίλιο το Facebook είχε αποκαλύψει την πρόθεσή του να παρουσιάσει μία νέα υπηρεσία στο Messenger, κατά την οποία ο χρήστης θα μπορεί να ακυρώσει την αποστολή ενός μηνύματος («unsend»). Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση, διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, screenshots από τις δοκιμές λειτουργίας της νέας δυνατότητας.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, ο χρήστης που επιθυμεί να διορθώσει ή και να «πάρει πίσω» κάτι που έστειλε, έχει την ευκαιρία επιλέγοντας «Unsend Message», το οποίο θα είναι ακριβώς πάνω από την επιλογή «Delete Message». Αφού επιλεχθεί το unsend, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα ζητάει επιβεβαίωση της επιλογής: «Το μήνυμά σας θα διαγραφεί από τη συζήτηση και τα εισερχόμενά σας».

Το Facebook έχει επιβεβαιώσει τη μεγάλη αλλαγή, αλλά δεν έχει καθορίσει το πότε θα γίνει: «Αν και δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε σήμερα, έχουμε ήδη επιβεβαιώσει ότι σκοπεύουμε να σχεδιάσουμε ένα τέτοιο χαρακτηριστικό και αυτό εξακολουθεί να ισχύει» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο TechCrunch.

Απ’ό,τι φαίνεται σε μια λίστα με τα νέα χαρακτηριστικά στην έκδοση 191.0 του Messenger για το iOS το νέο χαρακτηριστικό «έρχεται σύντομα» και παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή WhatsApp δίνει το περιθώριο μιας ώρας για τη διαγραφή ενός ανεπιθύμητου απεσταλμένου μηνύματος, η νέα λειτουργία «θα σώσει πολύ κόσμο» αν και δίνει αρκετά μικρότερο χρονικό περιθώριο στους χρήστες του.