Έρχονται εμβόλια mRNA με τεχνητή νοημοσύνη – Η συνεργασία της Moderna με την OpenAI

Έρχονται εμβόλια mRNA με τεχνητή νοημοσύνη – Η συνεργασία της Moderna με την OpenAI
OpenAI displayed on a smartphone with ChatGPT 4 seen in the background, in this photo illustration, in Brussels, Belgium, on September 20, 2023 (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Με τη χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI.

Η Moderna και η OpenAI-η εταιρεία του ChatGPT- ανακοίνωσαν την Τετάρτη τη συνεργασία τους για τη δημιουργία εμβολίων mRNA με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη χρήση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης της OpenAI, η Moderna «μπορεί να προωθήσει την αποστολή της να προσφέρει τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο στους ανθρώπους μέσω των φαρμάκων mRNA».

Ο Στέφαν Μπανσέλ, διευθύνων σύμβουλος της Moderna, δήλωσε σχετικά:

«Ακριβώς όπως η εισαγωγή του προσωπικού υπολογιστή τη δεκαετία του 1980 άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και ζούμε, η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται σε πορεία πλήρους μετασχηματισμού της καθημερινότητάς μας – και η OpenAI συμβάλλει στην πρωτοπορία. Και οι δύο εταιρείες μας έχουν κοινές αξίες και είναι οργανισμοί με γνώμονα την έρευνα, οι οποίοι διευρύνουν τα όρια της τεχνολογίας για να οδηγήσουν τον μετασχηματισμό. Η Moderna έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο να λανσάρει πολλαπλά προϊόντα μέσα στα επόμενα χρόνια και οι συνεργασίες με εταιρείες όπως η OpenAI είναι κρίσιμες για την ικανότητά μας να επεκταθούμε και να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας στους ασθενείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: