Εσύ πόσες ώρες δούλεψες για το Facebook σήμερα;

Εσύ πόσες ώρες δούλεψες για το Facebook σήμερα;

Έχετε σκεφτεί ποτέ πως οι αναρτήσεις, οι φωτογραφίες και τα σχόλιά μας είναι προϊόν με υψηλό «ΦΠΑ», από το οποίο κάποιοι κερδίζουν;

Από την Άννα Μιχαήλ

Όποτε εκφράζουμε την άποψή μας ή ανεβάζουμε φωτογραφίες και κερδίζουμε τα πολυπόθητα like χαιρόμαστε τόσο που σίγουρα δεν αισθανόμαστε εργάτες σε ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής κερδών για τους μετόχους του Facebook. Νιώθουμε, περισσότερο ελεύθεροι από ποτέ να εκφράζουμε την κριτική μας και την άποψή μας και να κερδίζουμε αναγνώριση από αυτό και καθόλου σκληρά εργαζόμενοι.

Αυτή η δυνατότητα έκφρασης ίσως αποτελεί το κίνητρό μας, ώστε να είμαστε διατεθειμένοι να αφιερώσουμε χρόνο από το χρόνο μας για να γεμίσουμε τα ράφια των διαδικτυακών σουπερμάρκετ πληροφορίας με περιεχόμενο.

Διαβάστε: Το Facebook σταματά τη «βιομηχανία likes» των Pages του

Και σίγουρα η ελευθερία έκφρασης είναι σημαντικό κίνητρο αφού η επιλογή συμμετοχής στα social media, είναι απόλυτα δική μας, αφού θέλουμε πολύ να εκφραζόμαστε και να αναλαμβάνουμε ενεργό ρόλο στην ψηφιακή κοινωνία.

Η ανεκπλήρωτη επιθυμία έκφρασης και παρέμβασης στη σύγχρονη σταθερά δομημένη κοινωνία βρίσκει διέξοδο στην εικονική κοινωνία των social media, όπου οι διαμαρτυρίες και οι επαναστατικότητά μας βρίσκουν το δρόμο τους… με ένα Post.

Έτσι, το απέραντο κοινωνικό εργοστάσιο παράγει προστιθέμενη αξία για τους κολοσσούς του Διαδικτύου, απορροφώντας τους κραδασμούς, τους οποίους μετατρέπει σε …κερδοφόρο buzz.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr