Εταιρεία καλλυντικών-κολοσσός μεταφέρει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εταιρεία καλλυντικών-κολοσσός μεταφέρει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο

Και θα προχωρήσει στη μείωση του εργατικού δυναμικού.

Η εταιρεία καλλυντικών Avon Product Inc., δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσει στη μείωση περίπου 2.500 θέσεων εργασίας σε όλον τον κόσμο και παράλληλα θα μεταφέρει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως μέρος του σχεδίου ανάκαμψης των τριών ετών.

Έκτοτε, οι μετοχές της Avon αυξήθηκαν περίπου 4% στα 4,55 δολάρια στο σύνολο των συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία πούλησε τις περισσότερες επιχειρήσεις της στη Βόρεια Αμερική στη Cerberus Capital, το μεγαλύτερο επενδυτή της, έπειτα από τέσσερα χρόνια πτώσεων στις πωλήσεις.

Ακόμη, η Αvon δήλωσε ότι θα κερδίσει 60 εκατ. δολάρια από τις περικοπές θέσεων εργασίας κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ θα μεταφέρει τα γραφεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο στην πάροδο του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Avon ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τα έξοδά της κατά 350 εκατ. δολάρια, προκειμένου να επενδύσει στην τεχνολογία και τα social media και να ενισχύσει τις πωλήσεις της.

«Πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε κι άλλα πράγματα μέσα στην εταιρεία», δήλωσε η μέτοχος Barington Capital σε δήλωσή της. Μάλιστα, το Δεκέμβριο οι επενδυτές της Barington ζήτησαν την αναδιάρθρωση της Avon, προσθέτοντας ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία καλλυντικών.

Τη Δευτέρα, η επενδυτική εταιρεία σημείωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην προσθήκη νέων ανεξάρτητων διευθυντών στην Avon.

Από την πλευρά της, η εταιρεία καλλυντικών ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στη Νέα Υόρκη, ενώ θα παραμείνει στο χρηματιστήριο της πόλης.