Ετοιμαστείτε να παίξετε Pac-Man στο Facebook Messenger

Ετοιμαστείτε να παίξετε Pac-Man στο Facebook Messenger

Η εταιρεία ανοίγει το Messenger στους προγραμματιστές με σκοπό να επαναφέρει κλασσικά παιχνίδια του παρελθόντος.

Το Facebook ανακοίνωσε το άνοιγμα του Messenger σε προγραμματιστές παιχνιδιών εκτός εταιρείας, και μερικοί μόνο από τους τίτλους που θα μπορούν να παίζουν οι χρήστες του είναι τα Pac-Man, Galaga και Space Invaders!

Για να ξεκινήσει κάποιος να παίζει θα πρέπει να στείλει σε μια επαφή του το αντίστοιχο εικονίδιο του παιχνιδιού (emoji) σε ένα μήνυμα. Μόλις ολοκληρώσει κάποια πίστα ή επίπεδο, τότε το σκορ του θα εμφανίζεται σε νέο μήνυμα στον αποδέκτη.

Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι κι άλλοι παίκτες θα μπορούν να συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πετύχει υψηλότερη βαθμολογία στα παιχνίδια.

Το Facebook είχε πειραματιστεί και παλαιότερα με ορισμένα «κρυφά» παιχνίδια στο Messenger, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ και σκάκι, τα οποία ήταν προσβάσιμα με την αντίστοιχη αποστολή ενός emoji.

Με την κίνηση αυτή το Facebook κάνει ένα ακόμη βήμα στην αναβίωση αρκετών διάσημων παιχνιδιών της δεκαετίας του 1980 και του 1990, ενώ παράλληλα καταφέρνει να συγκεντρώνει όλο και μεγαλύτερο αριθμό χρηστών στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων κερδίζοντας μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα του σκληρού ανταγωνισμού.

Μέχρι στιγμής τέτοιου είδους παιχνίδια είναι δωρεάν, όμως η εταιρεία σκέφτεται να δώσει ορισμένες επιλογές κέρδους στους προγραμματιστές από το επόμενο έτος.