Πληρώνει όσο-όσο ο Έκλστοουν για να μην οδηγηθεί στη φυλακή

Πληρώνει όσο-όσο ο Έκλστοουν για να μην οδηγηθεί στη φυλακή

Οι γερμανικές αρχές έκαναν δεκτή την πρόταση ύψους 100 εκατ. ευρώ του επικεφαλής της Formula 1 και θα αποσύρουν τις κατηγορίες περί δωροδοκίας που αντιμετωπίζει.

Αύξησε την προσφορά του προς τα γερμανικά δικαστήρια ο επικεφαλής της Formula1, Μπέρνι Εκλστόουν, προκειμένου να αποσυρθούν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για δωροδοκία στον επενδυτικό όμιλο CVC για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της F1 το 2005-2006. Και αυτήν τη φορά η βαυαρικές δικαστικές αρχές αποφάσισαν να κάνουν δεκτή τη χρηματική πρόταση του Έκλστοουν και να κλείσουν την υπόθεση.

Ο 84χρονος Εκλστόουν -που πριν μερικούς μήνες είχε προσφέρει 25 εκατ. ευρώ, τα οποία απέρριψε η βαυαρική δικαιοσύνη- προσέφερε συμβιβαστικά πλέον 100.000.000 ευρώ για να μην οδηγηθεί στη φυλακή για σωρεία παραβάσεων και συμμετοχή σε σκάνδαλα, με σημαντικότερη τη δωροδοκία του Γερμανού τραπεζίτη Gerhard Gribkowsky, της Bayern Landesbank. Ο ίδιος ο Εκλστόουν έχει παραδεχθεί ότι έδωσε 44 εκατομμύρια δολάρια στον Gribkowsky, υποστηρίζοντας ότι έπεσε θύμα εκβιασμού. Ο τραπεζίτης έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 8,5 χρόνων για διαφθορά.

Η απόφαση των γερμανικών αρχών σημαίνει πως ο Έκλστοουν -του οποίου η προσωπική περιουσία εκτιμάται σε 4,2 δισ. ευρώ, κάνοντάς τον τον 12ο πιο πλούσιο Βρετανό- θα αφεθεί ελεύθερος και θα μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει στο «τιμόνι» της Formula 1.

Η ενοχή του Εκλστόουν δεν είχε αποδειχθεί μέχρι τώρα ξεκάθαρα, αφού πολλοί μάρτυρες είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για την αξιοπιστία του Gribkowsky, τη στιγμή που οι δικαστές έκριναν ότι ο Εκλστόουν μπορεί να μη γνώριζε πως η BayernLB είναι κρατική τράπεζα, που σημαίνει ότι ο Gribkowsky ήταν κρατικός λειτουργός.

Διαβάστε ακόμη:

Τα αυτοκίνητα της Formula 1 που έγραψαν ιστορία

Η καλύτερη θέα στο Grand Prix του Μονακό δεν είναι από τη στεριά

H Ferrari σαρώνει και στα ξενοδοχεία!