Το Facebook άλλαξε

Το Facebook άλλαξε
Photo: REUTERS

Λιγότερο «φορτωμένο» newsfeed και διαφορετικές γραμματοσειρές για μια πιο «minimal» αίσθηση.

Η σελίδα του Facebook έχει αλλάξει πρόσωπο, με τις επιλογές στην πρώτη σελίδα να λιγοστεύουν, δίνοντας μια αίσθηση ελευθερίας στον χρήστη κι αποφορτίζοντας τη «φορτωμένη» άχρηστες επιλογές του παρελθόντος. Στην ουσία, έχουν διατηρηθεί μόνο όσα (θεωρητικά) οι χρήστες κρίνουν πιο σημαντικά.

Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές αφορούν επίσης τις χρησιμοποιούμενες γραμματοσειρές. Πλέον οι χρήστες Mac θα βλέπουν την Helvetica, ενώ οι χρήστες PC θα βλέπουν την Arial. Με τον τρόπο αυτό οι χρήστες θα βλέπουν τις ίδιες γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται ευρύτερα από το λειτουργικό τους σύστημα, αισθανόμενοι πιο οικεία με το περιβάλλον χρήσης.

Διαβάστε ακόμη: Νέοι αυστηροί κανόνες για τις δημοσιεύσεις στο Facebook 

Επιπλέον, οι φωτογραφίες αποκτούν πλαίσιο, που θα τις κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα πεδία, ενώ το μέγεθός τους είναι μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Επιπλέον, οι πολλαπλές φωτογραφίες θα εμφανίζονται με τη μορφή κολάζ.

Η αριστερή στήλη απλοποιείται και αποκτά νέα εικονίδια, αφήνοντας πίσω την προηγούμενη «αναρχία». Επιπρόσθετα, η μπάρα αναζήτησης για το Search Graph μεγαλώνει και γίνεται διαθέσιμη προς όλους.

Η ανανέωση των προφίλ των χρηστών έχει ήδη ξεκινήσει και θα συνεχιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.