Το Facebook θέλει να φέρει ίντερνετ σε όλους μέσω drones

Το Facebook θέλει να φέρει ίντερνετ σε όλους μέσω drones

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προσανατολίζεται στο να εξαγοράσει τον κατασκευαστή UAVs , Aerospace, για 60 εκατ. δολάρια. 

To Facebook φαίνεται έτοιμο να προχωρήσει σε ακόμα μια εξαγορά, στη προσπάθεια του να κάνει εφικτή τη πρόσβαση στο ίντερνετ σε περισσότερους από 5 δισ. ανθρώπους στο κόσμο. Πριν λίγο καιρό τo Facebook σε συνεργασία με τις εταιρείες Samsung, Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera και Qualcomm, εγκαινίασαν για την επίτευξη αυτού του σκοπού την ιστοσελίδα internet.org με στόχο να φέρουν το Διαδίκτυο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, τα 2/3 του πληθυσμού της Γης, δεν έχουν πρόσβαση στο Internet αυτή τη στιγμή, ένας αριθμός που υπολογίζεται περίπου στα 5 δισεκατομμύρια και με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 9% ετησίως. Τα μέλη που αποτελούν την πρωτοβουλία του internet.org θα συνεργαστούν πάνω σε τεχνολογίες συμπίεσης δεδομένων για βελτιστοποιημένη χρήση των δεδομένων καθώς και στην κατασκευή φθηνών smartphones για πρόσβαση στο web.

Ο πρόεδρος και συνιδρυτής του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ ,που αποτελεί την καρδιά του εγχειρήματος ,αναφέρει «τα τεράστια εμπόδια που υπάρχουν στις αναπτυσσόμενες χώρες στο να έχουν πρόσβαση στην κοινωνία της γνώσης. Το Internet.org θα δουλέψει στο να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια συμπεριλαμβανομένου στο δώσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όσους δεν μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν».

Στο πλαίσιο αυτό το Facebook φέρεται διατεθειμένο να ξοδέψει περίπου 60 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει την εταιρεία Titan Aerospace, η οποία κατασκευάζει drones που κινούνται με βάση την ηλιακή ενέργεια. Σύμφωνα με το TechCrunch , τα συγκεκριμένα αυτοματοποιημένα εναέρια οχήματα μπορούν να πετούν για πέντε χρόνια, χωρίς να χρειάζεται να προσγειωθούν στη γη!

Το Facebook σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει για να καλύψει μέρη του κόσμου, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, ξεκινώντας από την Αφρική. Η Aerospace θα ξεκινήσει κατασκευάζοντας 11.000 τέτοια μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs).

Δείτε πως λειτουργούν στο παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε ακόμη: Κατασκευάστηκε το μικρότερο drone με μορφή εντόμου!