Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι 4 αλλαγές στο… παρά πέντε – Σε ποιους αφορούν

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι 4 αλλαγές στο… παρά πέντε – Σε ποιους αφορούν
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλάει στη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όσα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης.

Με τέσσερις αλλαγές και νομοτεχνικές βελτιώσεις προχωρά η διαδικασία ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Όπως τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, το τεκμήριο των ταξί θα μειώνεται κατά 50% εφόσον ο επαγγελματίας ελέγχει ποσοστό κάτω του 25% στο ταξί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα περίπτερα, θα υπάρξει ειδική εξαίρεση από το κριτήριο του τζίρου (σ.σ προσαυξάνει το τελικό φορολογητέο εισόδημα ανάλογα με τα έσοδα σε σύγκριση με τον μέσο όρο του κλάδου) για να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τα περίπτερα ανεβάζουν τα έσοδά τους λόγω της πώλησης καπνικών προϊόντων που όμως διατίθενται με χαμηλό περιθώριο κέρδους.

Δεν θα επιβάλλεται τεκμαρτό εισόδημα για τα καφενεία σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και νησιά με πληθυσμό έως 3100 κατοίκους.

Και τέλος, η 4η αλλαγή είναι ότι θα υπάρχει ειδική εξαίρεση για τους ασφαλιστικούς συμβούλους που συνεργάζονται με έως και 2 εταιρείες.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: