Galeria Karstadt Kaufhof: Πώς η κρίση ακινήτων οδήγησε σε πτώχευση τον γερμανικό κολοσσό πολυκαταστημάτων

Galeria Karstadt Kaufhof: Πώς η κρίση ακινήτων οδήγησε σε πτώχευση τον γερμανικό κολοσσό πολυκαταστημάτων
09 January 2024, North Rhine-Westphalia, Cologne: Customers enter the Karstadt Kaufhof department store chain in Cologne. Photo: Oliver Berg/dpa (Photo by OLIVER BERG / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία επλήγη από τα προβλήματα της μητρικής Signa.

Η Galeria Karstadt Kaufhof, κολοσσός των γερμανικών πολυκαταστημάτων, δήλωσε την Τρίτη ότι υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μετά την κατάρρευση της μητρικής εταιρείας Signa εν μέσω κρίσης ακινήτων στην περιοχή.

Ο πιο γνωστός λιανοπωλητής της χώρας, δήλωσε ότι αναζητά νέο ιδιοκτήτη αφού επλήγη από τα προβλήματα της Signa, της αφερέγγυας αυτοκρατορίας ακινήτων με έδρα την Αυστρία, η οποία έχει γίνει το μεγαλύτερο θύμα μέχρι στιγμής στην κρίση ακινήτων στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια κινεζική σκιώδης τράπεζα είναι το τελευταίο θύμα της κρίσης ακινήτων της χώρας, κηρύσσοντας πτώχευση με χρέος έως και 65 δισ. δολάρια

Είναι η τρίτη φορά που η Galeria, με 15.000 εργαζόμενους, καταθέτει αίτηση πτώχευσης τα τελευταία χρόνια. Η πανδημία την ώθησε να καταθέσει αίτηση το 2020 και η εκτίναξη του πληθωρισμού και του ενεργειακού κόστους στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία την έπληξε ξανά το 2022.

Σύμφωνα με το Reuters, αυτή τη φορά, τα προβλήματα της Galeria προέρχονται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Signa, η οποία είχε δεσμευτεί να της παράσχει 200 εκατομμύρια ευρώ, μια πληρωμή που κατέστη απίθανη λόγω των προβλημάτων της.

«Οι πολυάριθμες πτωχεύσεις του ομίλου Signa ζημιώνουν μαζικά την Galeria», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: