Οι Γερμανοί… ξανάρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα

Οι Γερμανοί… ξανάρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα
Photo: REUTERS

Για «αναγέννηση» του ελληνικού τουρισμού μιλούν διεθνείς φορείς, με περίπου 2,7 εκατ. αφίξεις από Γερμανία να αναμένονται εντός του 2014.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικές εμφανίζονται οι προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό μέσα στο 2014. Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης εκτίμησε ότι οι αφίξεις από τη Γερμανία αυτή τη χρονιά θα είναι περίπου 2,5 και 2,7 εκατομμύρια, από 2,3 εκατομμύρια που ήταν το 2013.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών για τους Γερμανούς, με καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Επίσης, ανώτατο στέλεχος της TUI, του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού παγκοσμίως, που συναντήθηκε με την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε λόγο για «αναγέννηση» του ελληνικού τουρισμού, «υπό το φως τόσο της θετικής εικόνας που είχε πέρυσι ο τομέας όσο και της ακόμη θετικότερης που αναμένεται να παρουσιάσει φέτος».  Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των τουριστικών οργανισμών για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην περαιτέρω αξιοποίηση των ακυρώσεων προς Αίγυπτο προς όφελος των ελληνικών προορισμών.

Διαβάστε ακόμη: Ο τουρισμός ενώνει Ελλάδα – Ρωσία