Γερμανία: Η Μέρκελ ζήτησε υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρότασή της θα εξεταστεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και αν πάρει το πράσινο φως θα δοθεί προς ψήφιση τον Ιανουάριο στη βουλή.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στην χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Η καγκελάριος ζήτησε την υποχρεωτικότητα μετά τη συζήτηση που είχε με τον Όλαφ Σολτς. Η πρότασή της θα εξεταστεί από την Επιτροπή Βιοηθικής και αν πάρει το πράσινο φως θα δοθεί προς ψήφιση τον Ιανουάριο στη βουλή.

Παραλλαγή Όμικρον στην Ευρώπη

Η παραλλαγή Όμικρον είναι πιθανόν να κυριαρχήσει στην Ευρώπη «τους προσεχείς μήνες», προκαλώντας περισσότερο από το ήμισυ των κρουσμάτων της Covid-19, αναφέρεται σε έγγραφο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

«Με βάση μαθηματικά μοντέλα που επεξεργάσθηκε το ECDC, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Όμικρον είναι πιθανόν να προκαλεί τους προσεχείς μήνες περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των μολύνσεων με τον SARS-CoV-2 στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο που περιλαμβάνει τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και την Νορβηγία.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικό πλεονέκτημα» της νέας παραλλαγής επί της παραλλαγής Δέλτα, η οποία είναι κυρίαρχη μέχρι στιγμής, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ECDC.