Γιατί η Air France χάνει το ενδιαφέρον των πελατών της

Γιατί η Air France χάνει το ενδιαφέρον των πελατών της

H μεγαλύτερη μείωση στη ζήτηση προκύπτει από ταξιδιώτες που προέρχονται κυρίως από την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Η Air France αναμένει περαιτέρω μείωση στις κρατήσεις τους επόμενους μήνες ως αποτέλεσμα των επιθέσεων από ισλαμιστές και της απεργίας του ιπτάμενου προσωπικού το καλοκαίρι, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας Ζαν-Μαρκ Ζαναϊγιάκ.

Οι κρατήσεις μειώθηκαν κατά 5% τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και ο ρυθμός μείωσης επιταχύνθηκε στο 5-10% για το υπόλοιπο του έτους, δήλωσε ο Ζαναϊγιάκ σε συνέδριο στο Παρίσι. Διευκρίνισε ότι η μεγαλύτερη μείωση στη ζήτηση προέρχεται από ταξιδιώτες από την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Η τουριστική βιομηχανία της Γαλλίας έχει πληγεί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί από πέρυσι στη χώρα, σημειώνει το Reuters.

«Μπορούμε να δούμε ήδη τον αντίκτυπο στην Air France, τον νιώθουμε ακόμα περισσότερο τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Ζαναϊγιάκ, επικεφαλής του ομίλου Air France-KLM, του οποίου σημαντικό κομμάτι είναι η Air France.

Η μείωση στις τιμές των εισιτηρίων αυξάνει την πίεση για τον Ζαναϊγιάκ, που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιούλιο, να βοηθήσει την εταιρία να ανακάμψει ενώ προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες και να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τους ανταγωνιστές χαμηλού κόστους στις κοντινές διαδρομές και τις εταιρίες του Κόλπου στις μακρινές πτήσεις.

Μετά τα σχέδια του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου Αλεξάντερ ντε Ζουνιάκ, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και οδήγησαν σε απεργίες με μεγάλο κόστος, ο Ζαναϊγιάκ ελπίζει να εξομαλύνει τις σχέσεις και σχεδιάζει να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο στις αρχές Νοεμβρίου.