Γιατί το Netflix σταματά τις ανακοινώσεις για τον αριθμό των συνδρομητών; – Πιέσεις στη μετοχή

Γιατί το Netflix σταματά τις ανακοινώσεις για τον αριθμό των συνδρομητών; – Πιέσεις στη μετοχή
Netflix sign in page displayed on a laptop sscreen and Netflix logo displayed on a phone screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on January 2, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Από το πρώτο τρίμηνο του 2025 δεν θα αναφέρει πλέον αριθμούς συνδρομητών κάθε τρίμηνο.

Σε κλοιό πιέσεων από τις αγορές βρέθηκε την Παρασκευή το Netflix, αφότου η γνωστή πλατφόρμα streaming ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αργά το βράδυ της Πέμπτης και ανέφεε πως δεν θα παρέχει πλέον στοιχεία για τους συνδρομητές.

Ο στόχος των εσόδων εταιρείας για τα έσοδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2024 δεν πέτυχε τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 9,54 δισ. δολάρια. Την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2025 δεν θα αναφέρει πλέον αριθμούς συνδρομητών κάθε τρίμηνο.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η κίνηση της εταιρείας να σταματήσει να αποκαλύπτει τα στοιχεία των συνδρομητών μπορεί να είναι αμφιλεγόμενη.

Ο Μαρκ Μαχάνεϊ της Evercore ISI, ο οποίος δήλωσε ότι η ανακοίνωση δεν ήταν «τρομερή έκπληξη», είπε ότι ήταν ωστόσο μια «άθλια» απόφαση.

«Η βασική συζήτηση που θα προκύψει από αυτή την έκθεση αποτελεσμάτων θα είναι πιθανότατα η κατάργηση δύο στοιχείων αποκάλυψης» εκτίμησε η Goldman Sachs. Πρόσθεσε ότι η βιωσιμότητα των ανοδικών πνοών από τις πρωτοβουλίες καταβαλλόμενου διαμοιρασμού θα συνεχίσει να αποτελεί εστίαση για τους επενδυτές στο μέλλον, με την αφαίρεση αυτών των γνωστοποιήσεων να προσθέτει ενδεχομένως στη συζήτηση.

Τα στελέχη του Netflix έχουν παροτρύνει τους επενδυτές να επικεντρωθούν στα έσοδα και τα λειτουργικά περιθώρια κέρδους κατά την αξιολόγηση της προόδου της εταιρείας και όχι στις προσθήκες πελατών.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν περίπου 5% μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης την Πέμπτη, λόγω των προβλέψεων για τα έσοδα της πλατφόρμας streaming για το 2024, οι οποίες επίσης υπολείπονται των προσδοκιών των αναλυτών.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) και πριν από το άνοιγμα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας στην Wall Street, η μετοχή σημείωσε πτώση έως και 6%.

Ωστόσο, οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι για την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας, με τουλάχιστον τέσσερις χρηματιστηριακές εταιρείες να έχουν αυξήσει τους στόχους τιμών τους για τη μετοχή μέχρι στιγμής.

«Το Netflix επωφελείται από τη φθηνότερη διαφημιστικά υποστηριζόμενη βαθμίδα του, η οποία συμβάλλει στην κατάκτηση πελατών που διαφορετικά θα έμεναν μακριά από την πλατφόρμα λόγω οικονομικών ανησυχιών» δήλωσε η Σόφι Λουντ-Γέιτς, επικεφαλής αναλυτής μετοχών της Hargreaves Lansdown.

Το Netflix υποστήριξε πως τα διαφημιστικά υποστηριζόμενα σχέδια streaming βοήθησαν στην προσέλκυση 9,3 εκατομμυρίων νέων πελατών το πρώτο τρίμηνο, σχεδόν διπλάσια από την πρόβλεψη συναίνεσης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG, ανεβάζοντας τον παγκόσμιο αριθμό σε 269,6 εκατομμύρια στα τέλη Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com