Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο 76χρονος Άρης – Το χρονικό του μακελειού

Γλυφάδα: Ποιος ήταν ο 76χρονος Άρης – Το χρονικό του μακελειού
Αστυνομικός των ΕΚΑΜ βρίσκεται ακροβολισμένος στην ταράτσα κτιρίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024. Ένοπλος εισέβαλε το πρωί σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα και πυροβόλησε, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων κι ενός νεκρού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο δράστης φέρεται να είναι πρώην εργαζόμενος της εταιρείας και παραμένει ταμπουρωμένος στον χώρο. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ποια τα κίνητρα του 76χρονου δράστη, που σκότωσε τρία άτομα σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα και αυτοκτόνησε.

Σοκ έχει προκαλέσει η ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (12/02) σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όταν ένας 76χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τρία άτομα, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο 76χρονος δράστης αιγυπτιακής καταγωγής και πρώην εργαζόμενος της εταιρείας, εισέβαλε με καραμπίνα στα γραφεία της εταιρείας και εκτέλεσε εν ψυχρώ τη διευθύντρια, Μαρία Καρνέση, τον γαμπρό της και συνιδιοκτήτη, Αντώνη Βλασσάκη καθώς και τον υπάλληλο της εταιρείας και πρώην καπετάνιο, Ηλία Κουκουλάρη. Μετά το φονικό πήγε στην αποθήκη της εταιρείας και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανόν η εκδίκηση να “όπλισε” το χέρι του, καθώς είχε απολυθεί από την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λεπτό προς λεπτό το μακελειό στη Γλυφάδα

Λεπτό προς λεπτό παρατίθενται με λεπτομέρεια οι κινήσεις του δράστη από τη στιγμή που εισέβαλε στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας (12/02). Ο 76χρονος αλλοδαπός, κρατώντας μια καραμπίνα, ανοίγει την είσοδο της ναυτιλιακής εταιρείας με την μαγνητική κάρτα που διέθετε και κατευθύνεται στο υπόγειο πάρκινγκ του κτηρίου στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Αρτεμισίου. Βάζει την καραμπίνα σε μια σακούλα και ανεβαίνει στο ισόγειο. Εκεί, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με έναν εργαζόμενο που γνώριζε πως είχε απολυθεί πριν μια εβδομάδα, και τον ρωτάει τι ήρθε να κάνει. Με κυνισμό του απαντά: «Ήρθα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα».

Ύστερα, σπάει την πόρτα της ιδιοκτήτριας με κλωτσιά, την πυροβολεί και την τραυματίζει στην πλάτη. Αυτή βγαίνει τραυματισμένη να αναζητήσει βοήθεια στα διπλανά γραφεία του γαμπρού της και του πρώην καπετάνιου. Τότε, ο 76χρονος την εκτελεί στο κεφάλι. Να τον αφοπλίσει σπεύδει ο πρώην καπετάνιος, καταφέρνει να φέρει αντίσταση κρατώντας την καραμπίνα του και ο δράστης βγάζει περίστροφο από την τσέπη, πυροβολεί αυτόν και τελευταίο τον γαμπρό της ιδιοκτήτριας. Έπειτα, ανεβαίνει στον 2ο όροφο αναζητώντας μάλλον την αδερφή της ιδιοκτήτριας ή κάποιον άλλον. Ακούνε τη φασαρία και κλειδώνονται στο μπάνιο οι δύο εργαζόμενες, η μία εκ των οποίων είναι στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας.

Τότε, εισβάλουν τα ΕΚΑΜ, ο 76χρονος κατεβαίνει στο υπόγειο, βάζει το περίστροφο στο αμάξι του και μπαίνει στην αποθήκη όπου αυτοκτονεί με καραμπίνα. Ο 76χρονος έφερε και ένα πιστόλι μαζί του.

Εκείνη την ώρα, η συνιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, συμπτωματικά έλειπε από το γραφείο της.

Δύο υπάλληλοι της εταιρείας διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Στο σημείο έσπευσε και ιατροδικαστής ενώ οι εργαζόμενοι της ναυτιλιακής εταιρείας με τις καταθέσεις τους θα φωτίσουν τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Ως φροντιστής δούλευε επί 36 χρόνια ο δράστης για την μητέρα της οικογένειας και τον αδερφό. Οι αδερφές βρίσκονταν στα δικαστήρια με τον αδερφό τους για περιουσιακά ζητήματα, που άγγιζαν πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Αφού πέθανε η μητέρα και ο δράστης ήταν με το μέρος του αδερφού, τον έδιωξαν από το σπίτι που του είχαν παραχωρήσει και τον απέλυσαν.

Οι μαρτυρίες για τη στιγμή της φονικής επίθεσης συγκλονίζουν. «Τους πυροβολισμούς τους άκουσα, είδα δυο παιδιά που κατέβαιναν, μου λένε είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί και φυσικά έτρεξα προς τα έξω και βγήκα από την έξω πόρτα του γκαράζ» δήλωσε χαρακτηριστικά ένας εργαζόμενος στην εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος ήταν ο 76χρονος δράστης στη Γλυφάδα

Ο 76χρονος εργαζόταν για περισσότερα από 30 χρόνια ως επιστάτης για την οικογένεια Καρνέση τόσο στην επιχείρηση στη Γλυφάδα, όσο και στην παραθεριστική κατοικία στο Τραγονήσι που βρίσκεται στους Πεταλιούς και είχε απολυθεί πριν ένα χρόνο.

Ήταν γνωστός ως Άρης, τόσο στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας, όσο και στην επιχείρηση και γι’ αυτό είχε πρόσβαση στην εταιρεία. Το πραγματικό του όνομα ήταν Ελ Μπουράι και ήταν γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ο Άρης ήταν για χρόνια ένα άτομο της απολύτου εμπιστοσύνης της εφοπλιστικής οικογένειας. Μάλιστα, δεν ήταν μόνο εργαζόμενος, αλλά και φροντιστής των κατοικιών των μελών, ενώ είχε αναλάβει και τη φροντίδα της πιο ηλικιωμένης γυναίκας της οικογένειας.

Ο ίδιος είχε πρόσβαση στις πολυτελείς κατοικίες τους. Μέσα σε μία από αυτές του είχε παραχωρηθεί χώρος για να διαμένει.

Πρόσφατα, οι δύο αδελφές του ανακοίνωσαν ότι απολύεται, ενώ του ζήτησαν να αφήσει και ένα σπίτι που του είχαν παραχωρήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: news247.gr