GM και Stellantis θέλουν να απεξαρτηθούν από την Κίνα και επενδύουν πολλά εκατομμύρια δολάρια σε αμερικανική start up

GM και Stellantis θέλουν να απεξαρτηθούν από την Κίνα και επενδύουν πολλά εκατομμύρια δολάρια σε αμερικανική start up
(211028) -- RISHON LEZION, Oct. 28, 2021 (Xinhua) -- An Israeli car company worker shows an electric car made by Chinese automaker Skyworth Auto in Rishon Lezion, Israel, Oct. 27, 2021. Chinese automaker Skyworth Auto, the electric car division of tech giant Skyworth Group, has begun selling electric cars in Israel through the Israeli dealership Caduri Group, both companies said on Monday. (Photo by Gil Cohen Magen/Xinhua) (Photo by GIL COHEN MAGEN / XINHUA / Xinhua via AFP) Photo: AFP
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμμετείχαν στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Niron ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η General Motors και η Stellantis ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα επενδύσουν στη start up Niron Magnetics με έδρα τη Μινεάπολη, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την ανάπτυξη μαγνητών ηλεκτρικών οχημάτων χωρίς σπάνιες γαίες, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να περιορίσουν την εξάρτησή τους από την Κίνα.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συμμετείχαν στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης της Niron ύψους 33 εκατομμυρίων δολαρίων και σχεδιάζουν να συνεργαστούν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη μόνιμων μαγνητών που κατασκευάζονται χωρίς σπάνιες γαίες, ένα βήμα που, αν επιτύχει, θα αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται τα υλικά για τη μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Οι μόνιμοι μαγνήτες είναι οι… αφανείς ήρωες και βασικά εξαρτήματα αμέτρητων τμημάτων του οχήματός σας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Niron Jonathan Rowntree στους δημοσιογράφους. «Εκεί που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο για την GM είναι στο σύστημα μετάδοσης κίνησης στα μελλοντικά EVs της. Σήμερα, περίπου το 90% της προμήθειας μαγνητών σπάνιων γαιών εξαρτάται από την Κίνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση αυτή ακολουθεί την ανακοίνωση της Κίνας τον Οκτώβριο ότι θα απαιτήσει άδειες εξαγωγής για ορισμένα προϊόντα γραφίτη, τα οποία χρησιμοποιούνται επίσης στα EVs, για την προστασία της εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η GM επένδυσε 7 εκατομμύρια δολάρια και η Stellantis 5 εκατομμύρια δολάρια.

«Πιστεύουμε ότι η μοναδική τεχνολογία της Niron μπορεί να διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μείωση των ορυκτών σπάνιων γαιών από τους κινητήρες των ηλεκτρικών οχημάτων και να μας βοηθήσει να επεκτείνουμε περαιτέρω την αλυσίδα εφοδιασμού μας στη Βόρεια Αμερική για τα ηλεκτρικά οχήματα», δήλωσε ο πρόεδρος της GM Ventures, Anirvan Coomer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: