Γνωρίστε το πρώτο smartphone που βασίζεται αποκλειστικά στο blockchain

Γνωρίστε το πρώτο smartphone που βασίζεται αποκλειστικά στο blockchain

Το ασφαλές smartphone μπορεί να αγοραστεί μόνο μέσω της καταβολής Bitcoin ή Ethereum, άρα μην περιμένετε να το δείτε στην αγορά σύντομα.

της Carson Kessler

Πρόσφατα, η HTC κυκλοφόρησε ένα νέο smartphone που βασίζεται στο blockchain, με την επωνυμία EXODUS 1. Το τηλέφωνο είναι το πρώτο του είδους, αλλά μην περιμένετε να το δείτε στα ράφια των καταστημάτων μαζί με τις υπόλοιπες συσκευές.

Το EXODUS 1 είναι εστιασμένο αποκλειστικά στην κρυπτογράφηση του blockchain, κι αυτό φαίνεται κι από τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να παραγγείλουν τη συσκευή. Το smartphone μπορεί να αγοραστεί μόνο μέσω της καταβολής Bitcoin ή Ethereum. Συγκεκριμένα, η τιμή του είναι 0,15 Bitcoin ή 4,78 Ethereum.

«Έχουν περάσει 10 χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου τηλεφώνου Android από την HTC και σχεδόν 10 χρόνια από το λανσάρισμα του Bitcoin και του Genesis Block. Το EXODUS 1 είναι θεμελιώδες στοιχείο του κρυπτο-διαδικτύου» ανέφερε σε δήλωσή του ο Phil Chen, ανώτερο στέλεχος της HTC. «Για να καταφέρουν τα ψηφιακά στοιχεία και οι αποκεντρωμένες εφαρμογές να εκμεταλλευτούν το σύνολο των δυνατοτήτων τους, πιστεύουμε ότι οι κινητές συσκευές θα πρέπει να γίνουν το βασικό σημείο διανομής».

Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης της ασφαλείας των smartphone εν μέσω ανησυχιών για τα πρόσφατα κρούσματα παραβιάσεων ασφαλείας, ο Chen θέλει οι καταναλωτές να νοιώθουν ότι κατέχουν πραγματικά τα δεδομένα τους – το ιστορικό περιήγησης, την ταυτότητα, τα στοιχεία, τα πορτοφόλια, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – χωρίς την ανάγκη ύπαρξης μιας κεντρικής αρχής.

Το «παιδί» του Chen – το EXODUS 1 – βασικά είναι ένα ψηφιακό χρηματοκιβώτιο και ένα πορτοφόλι-hardware που όμως μοιάζει με κάθε άλλο smartphone που κυκλοφορεί στην αγορά.

Το EXODUS 1 της HTC προσφέρει έναν ασφαλή τομέα που είναι εντελώς απομονωμένος από το λειτουργικό σύστημα Android. Στον ασφαλή τομέα θα διατηρούνται τα κρυπτο-κλειδιά – είτε πρόκειται για κρυπτονομίσματα είτε για μη ανταλλάξιμες μάρκες.

Η συσκευή θα προσφέρει επίσης έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο ανάκτησης κλειδιών σε περίπτωση που χάσετε το τηλέφωνό σας ή ξεχάσετε το κλειδί, εξασφαλίζοντας στον χρήστη απόλυτο έλεγχο χωρίς καμία εμπλοκή της HTC.