Goodbye, Chandler Bing: Οι αντιδράσεις για τον πρόωρο θάνατο του Μάθιου Πέρι

Goodbye, Chandler Bing: Οι αντιδράσεις για τον πρόωρο θάνατο του Μάθιου Πέρι
Photo: AFP
Η τελευταία ανάρτηση του Πέρι στο Instagram, στις 23 Οκτωβρίου, περιλάμβανε μια φωτογραφία του να κάθεται δίπλα σε μια πισίνα ή ένα τζακούζι τη νύχτα.

Κυρίαρχη στα διεθνή media είναι η είδηση του θανάτου του Μάθιου Μέρι, το Αμερικανοκαναδού ηθοποιού που έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο μέσω της ερμηνείας του Τσάντλερ Μπίνγκ στην ιστορική σειρά «Friends» της αμερικανικής τηλεόρασης.

Οι Los Angeles Times και το TMZ.com, επικαλούμενα πηγές των αστυνομικών αρχών, ανέφεραν ότι ο 54χρονος Πέρι καλλιτέχνης βρέθηκε νεκρός σε τζακούζι στο σπίτι του στο Λος Άντζελες. Το NBC, το οποίο μετέδιδε τα «Φιλαράκια» για 10 χρόνια, επιβεβαίωσε τον θάνατό του με ανακοίνωσή του στο X (πρώην Twitter).

Η είδηση προκάλεσε ένα κύμα θλίψης από συναδέλφους του διάσημους και άλλες προσωπικότητες υψηλού προφίλ.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό, ο οποίος ήταν πρώην συμμαθητής του Πέρι στην Οτάβα, χαρακτήρισε τον θάνατο του τελευταίου «συγκλονιστικό και θλιβερό».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα παιχνίδια που παίζαμε στην αυλή του σχολείου και ξέρω ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη χαρά που τους έδωσε», δήλωσε ο Τρουντό στο X. «Ευχαριστώ για όλα τα γέλια, Μάθιου. Σε αγαπούσαν – και θα μας λείψεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε απίστευτα θλιμμένοι από τον πολύ σύντομο θάνατο του Μάθιου Πέρι», ανέφερε το NBC Entertainment.«Έδωσε τόση χαρά σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με τον τέλειο κωμικό του συγχρονισμό και την εξυπνάδα του. Η κληρονομιά του θα συνεχίσει να ζει μέσα από αμέτρητες γενιές».

Η τελευταία ανάρτηση του Πέρι στο Instagram, στις 23 Οκτωβρίου, περιλάμβανε μια φωτογραφία του να κάθεται δίπλα σε μια πισίνα ή ένα τζακούζι τη νύχτα, με τις λέξεις: «Ω, το ζεστό νερό που στροβιλίζεται γύρω σου σε κάνει να νιώθεις καλά; Είμαι ο Μάτμαν».

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Πέρι ήταν περισσότερο γνωστός για τον μακροχρόνιο ρόλο του ως Τσάντλερ στη διεθνώς επιτυχημένη σειρά Friends, η οποία έτρεξε για 10 σεζόν από το 1994 έως το 2004, με συμπρωταγωνιστές τους Τζένιφερ Άνιστον, Κουρτένι Κοξ, Ντέιβιντ Σουίμερ, Ματ ΛεΜπλανκ και Λίζα Κούντροου.

Η σειρά έκανε διεθνείς διασημότητες και τους έξι ηθοποιούς, οι οποίοι υποδύονταν μια δεμένη ομάδα νεαρών ενηλίκων που περνούσαν χρόνο ο ένας στο διαμέρισμα του άλλου και στο Central Perk, ένα πλασματικό καφέ στο Μανχάταν.

Η ομάδα επανενώθηκε το 2021, 17 χρόνια μετά το φινάλε της σειράς, για ένα πολυδιαφημισμένο αφιέρωμα που προβλήθηκε από το HBO Max.

Η σειρά ήταν, για ένα διάστημα, το τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ στην prime time, με κάθε ηθοποιό να κερδίζει 1 εκατομμύριο δολάρια ανά επεισόδιο στο απόγειο της δημοτικότητάς της.

Η μάχη με τους εθισμούς

Κρυμμένη από το κοινό κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρους της αρχικής διάρκειας της σειράς ήταν η παρατεταμένη πάλη του Πέρι με τον εθισμό στα συνταγογραφούμενα φάρμακα και το αλκοόλ, την οποία περιέγραψε λεπτομερώς στα απομνημονεύματά του το 2022, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing».

«Γεια σας, το όνομά μου είναι Μάθιου, αν και μπορεί να με γνωρίζετε με άλλο όνομα. Οι φίλοι μου με φωνάζουν Μάτι. Και θα έπρεπε να είμαι νεκρός», έγραψε ο Πέρι στην αρχή του βιβλίου.

Σε μια συνέντευξη στους New York Times που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2022, ο Πέρι δήλωσε ότι ήταν καθαρός εδώ και 18 μήνες: «Έχω ξοδέψει πιθανώς 9 εκατομμύρια δολάρια ή κάτι τέτοιο προσπαθώντας να γίνω νηφάλιος».

Ο Πέρι αφηγείται στο βιβλίο του ότι χρειάστηκε να οδηγηθεί πίσω στην αποτοξίνωση αμέσως μετά τα γυρίσματα του επεισοδίου με τον γάμο του Τσάντλερ και της Μόνικα.

Η καριέρα μετά από τα «Φιλαράκι»

Μετά τα «Φιλαράκια», ο Πέρι συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε τρία ακόμη τηλεοπτικά εγχειρήματα που αποδείχθηκαν βραχύβια – «Studio 60 on the Sunset Strip», «Mr. Sunshine» και «Go On».

Είχε επίσης γκεστ εμφανίσεις ή επαναλαμβανόμενους ρόλους σε άλλες επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων των The West Wing, Ally McBeal, Scrubs και Beverly Hills, 90210. Στις κινηματογραφικές ταινίες του περιλαμβάνονται οι ταινίες Fools Rush In, The Whole Nine Yards, Almost Heroes και Three to Tango.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com