Google και τράπεζες ενισχύουν μικρές επιχειρήσεις και μειονότητες στις ΗΠΑ με 4 δισεκατομμύρια δολάρια

Google και τράπεζες ενισχύουν μικρές επιχειρήσεις και μειονότητες στις ΗΠΑ με 4 δισεκατομμύρια δολάρια
Photo: pixabay.com
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η Google της Alphabet Inc. και ένας συνασπισμός αμερικανικών τραπεζών και ιδρυμάτων δεσμεύονται να κατευθύνουν τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια προς τις μικρές επιχειρήσεις και τα μειονοτικά πιστωτικά ιδρύματα, δήλωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Γουόλι Αντεγιέμο.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση των μικρών και μειονοτικών επιχειρήσεων ενόψει του φετινού Freedman’s Bank Forum, το οποίο επικεντρώνεται στις οικονομικές ευκαιρίες για τις έγχρωμες κοινότητες.

Μια ομάδα μεγάλων τραπεζών και ιδρυμάτων που ονομάζεται Economic Opportunity Coalition (EOC) θα δεσμευτεί να εξασφαλίσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις για δανειστές που απευθύνονται σε υποεξυπηρετούμενες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των Αμερικανών σε αγροτικές περιοχές και των μειονοτήτων, δήλωσε ο Αντεγιέμο στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόσχεση αυτή αποτελεί αύξηση σε σχέση με τη δέσμευση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που ανέλαβε πέρυσι ο EOC για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κοινοτικής ανάπτυξης και τα τα ιδρύματα αποθετηρίων μειοψηφίας.

Ο κολοσσός Google δεσμεύτηκε επίσης να δαπανά τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως σε εναλλακτικούς προμηθευτές στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Γουόλι Αντεγιέμο. Η Micron Technology, η Xcel Energy και η Air Products δεσμεύτηκαν να κατευθύνουν το 15% των συμβατικών δαπανών τους για αγαθά και υπηρεσίες προς μικρές και υποβαθμισμένες επιχειρήσεις έως το 2025.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ καλεί επίσης τις εταιρείες σε ορισμένους τομείς καθαρής ενέργειας, ημιαγωγών και άλλους τομείς να αναλάβουν παρόμοιες δεσμεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: