H Aegean Oil για τη διάκρισή της στη λίστα Most Admired Companies 2017

H Aegean Oil για τη διάκρισή της στη λίστα Most Admired Companies 2017

H εταιρεία αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση μεταξύ 270 εταιρειών στη μεγαλύτερη έρευνα εταιρικής φήμης του Fortune και της KPMG.

Η Αegean Oil αναδείχθηκε την δεύτερη θέση μεταξύ των 270 μεγαλύτερων εταιρειών οι οποίες συμμετείχαν στην MOST ADMIRED COMPANIES 2017, την μεγαλύτερη έρευνα εταιρικής φήμης που πραγματοποιείται από το FORTUNE σε συνεργασία με την KPMG.

Στο πλαίσιο της έρευνας, 1600 κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών ψήφισαν και ανέδειξαν τις επιχειρήσεις εκείνες που ανταποκρίθηκαν στις προϋποθέσεις της έρευνας των MOST ADMIRED COMPANIES με την εταιρική υπευθυνότητα, καινοτομία, εξωστρέφεια και οικονομική υγεία να είναι μόνο μερικά από τα κριτήρια που πληρούν οι εταιρείες που ξεχώρισαν σε μια δύσκολη περίοδο για το επιχειρείν στην Ελλάδα.

Για την Αegean Oil, η οποία βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στις πρώτες θέσεις της λίστας, η συγκεκριμένη διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, έρχεται να επιβραβεύσει την μέχρι τώρα ανοδική και συνεχώς αναπτυσσόμενη επιχειρηματική της πορεία και παράλληλα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες δεσμεύσεις στην συνεχή της προσπάθεια για παροχή ποιοτικών και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Αegean Oil μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία με ένα πανελλαδικό δίκτυο 700 πρατηρίων καυσίμων και με ετήσιο κύκλο εργασιών γύρω στο 1 δισ. ευρώ, συνεισφέρει πολλαπλά και ουσιωδώς στην εθνική μας οικονομία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρία, περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, (σχεδόν το ήμισυ από το συνολικό ποσό του κύκλου εργασιών της), καταβάλλεται ετησίως από την εταιρεία στα κρατικά ταμεία με κάθε μορφή φόρων και εισφορών, ενώ στα γραφεία και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, καθώς και στα πρατήρια καυσίμων με το σήμα Αegean, απασχολούνται συνολικά 2.500 εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της υπευθυνότητας, η Αegean Oil υλοποιεί προγράμματα χορηγιών με δωρεές και χορηγίες σε διάφορους φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που συμβάλουν στην προαγωγή των κοινωνικών μας αξιών. Τα προηγούμενα έτη, μεταξύ άλλων, η εταιρεία χορήγησε πετρέλαιο θέρμανσης σε μεγάλο αριθμό σχολείων της βόρειας, κυρίως, Ελλάδας.

Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Αegean έχοντας βαθιά πίστη στην δύναμη της Ελλάδος και στις δυνατότητες για ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας μας, διατήρησε και αύξησε τις θέσεις εργασίας και υλοποιεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με την δημιουργία νέων πρατηρίων στην νησιωτική Ελλάδα και στους εθνικούς αυτοκινητοδρόμους, ενώ ταυτόχρονα επενδύει στην έρευνα-ανάπτυξη και διάθεση στην αγορά, διαφοροποιημένων/βελτιωμένων καυσίμων, εδραιώνοντας την θέση της στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου της εμπορικής της δραστηριότητας, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.