H Nike λέει «αντίο» στη Manchester United

H Nike λέει «αντίο» στη Manchester United

Η περυσινή απογοητευτική πορεία του βρετανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου δεν ικανοποίησε τους μετόχους της εταιρείας αθλητικών ειδών.

Την απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία της με τη Manchester United έπειτα από 13 έτη συνεργασίας έλαβε η Nike, καθώς η αγγλική ποδοσφαιρική ομάδα -μετά την αποχώρηση του επί 26 έτη προπονητή της, Σιρ Άλεξ Φέργκιουσον- δεν κατάφερε να προκριθεί στο Champions League για πρώτη φορά τα τελευταία 19 χρόνια, ενώ τερμάτισε και στη χειρότερη δυνατή θέση στο βρετανικό πρωτάθλημα.

Η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε πως «οι όροι που προσφέρθηκαν για ανανέωση συμβολαίου δεν ήταν συνδεδεμένοι με καλή αξία για τους μετόχους της Nike».

Όλα δείχνουν πως από το 2015 τις φανέλες και τον αθλητικό εξοπλισμό των «μπέμπηδων» -την τεχνική ηγεσία των οποίων θα αναλάβει από τη νέα σεζόν ο Ολλανδός προπονητής Λουίς Φαν Γκάαλ- θα παρέχει πλέον η γερμανική Adidas ή η Warrior.

Η Nike υπέγραψε πρώτη φορά συμβόλαιο με τη Manchester United το 2002 και το πρωτάθλημα του 2014-15 θα είναι και το τελευταίο που το λογότυπό της θα κοσμεί τις εμφανίσεις της ομάδας.

«Η Manchester United είναι ένας σπουδαίος σύλλογος με παθιασμένους οπαδούς. Ωστόσο κάθε συνεργασία με ένα σύλλογο ή μια ομοσπονδία πρέπει να είναι αμοιβαία ανταποδοτικός και για τους δύο», ανέφερε η Nike στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η αξία της τωρινής συμφωνίας της αθλητικής εταιρείας με τον ποδοσφαιρικό σύλλογο αγγίζει τις 24 εκατ. λίρες τον χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή συζητάται το ποσό των 600 εκατ. λιρών για ένα συμβόλαιο δέκα ετών με τους «μνηστήρες» της Man U, που εάν «κλειδώσει» θα ξεπεράσει κατά πολύ το ποσό των 31 εκατ. λιρών που καταβάλει η Adidas στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Διαβάστε ακόμη:

H Adidas «πάει ταμείο» στη Βραζιλία

Το παιχνίδι κυριαρχίας της Nike στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Πώς προετοιμάζει η Adidas τα tweets του Μουντιάλ

Βίντεο: Το «τελευταίο παιχνίδι» της Nike

Δύσκολοι καιροί για την Manchester United