Handelsblatt: Η οικονομική πολιτική του Σολτς απέτυχε

Handelsblatt: Η οικονομική πολιτική του Σολτς απέτυχε
BERLIN, GERMANY - MARCH 27: German Chancellor Olaf Scholz welcomes the Latvian Prime Minister Evika Silina (not seen) with an official ceremony in Berlin, Germany on March 27, 2024. Halil Sagirkaya / Anadolu (Photo by HALIL SAGIRKAYA / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Η «αποτυχημένη» οικονομική πολιτική του Όλαφ Σολτς στον γερμανικό Τύπο.

«Δύο χαμένα χρόνια για την οικονομία», χαρακτήρισε o πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων Ζίγκφριντ Ρούσβουρμ τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σολτς, με την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt να συμφωνεί μαζί του και να σχολιάζει πως «ο Σολτς αγνοεί στωικά όλες τις προειδοποιήσεις ότι η Γερμανία χάνει την ανταγωνιστικότητά της».

«Για τον Σολτς, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, καθώς και άλλες επαγγελματικές ομάδες που επικρίνουν την οικονομική του πολιτική, εμπίπτουν στην κατηγορία “ενοχλητικοί που δεν γνωρίζουν”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα γεγονότα όμως σύμφωνα με την ΗΒ μιλούν από μόνα τους: «Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία παραμένει στάσιμη από το 2019. Η οικονομία της Γερμανίας είναι η μόνη μεταξύ των χωρών της G7 που συρρικνώθηκε το 2023. Για χρόνια, σχεδόν καμία άλλη βιομηχανική χώρα δεν έχει χάσει τόσες επενδύσεις όσο η Γερμανία. Η δυνητική ανάπτυξη έχει συρρικνωθεί στο 0,5 τοις εκατό ετησίως. Στα οκτώ περίπου χρόνια που ο Σολτς είναι υπουργός Οικονομικών και μετά καγκελάριος, ακόμη και η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν αναπτυχθεί πιο δυναμικά», σχολιάζει η εφημερίδα.

«Ωστόσο, ο Σολτς μπορεί να σταθεί τυχερός. Η οικονομία πιθανότατα θα ανακάμψει ξανά για λίγο στα μέσα του έτους. Αλλά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Εάν η οικονομία ανακάμψει, δεν θα είναι χάρη στην, αλλά παρά την ομοσπονδιακή κυβέρνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πηγή: dw.com