Η Allianz και η Visa παρουσιάζουν νέα εφαρμογή loyalty και Mobile πληρωμών

Η Allianz και η Visa παρουσιάζουν νέα εφαρμογή loyalty και Mobile πληρωμών

Πρωτοποριακή mobile λύση που προσφέρει στους καταναλωτές Ασφαλείς mobile πληρωμές, ενημέρωση αγορών και πρόγραμμα πιστότητας.

Η Visa και η Allianz Partners παρουσιάζουν στους καταναλωτές τη νέα πρωτοποριακή λύση πληρωμών «Allianz Prime». Η εφαρμογή πιστότητας και mobile πληρωμών είναι η πρώτη του είδους της στον κλάδο της ασφάλισης και επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν πληρωμές γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια μέσω της κινητής τους συσκευής, είτε online είτε στα καταστήματα.

Η νέα εφαρμογή διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία ασφαλείας της Visa, η οποία αντικαθιστά τα στοιχεία της κάρτας με ένα μοναδικό ψηφιακό κωδικό, ή αλλιώς «token», το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις συναλλαγές χωρίς να εμφανίζονται τα πραγματικά στοιχεία του λογαριασμού. Επίσης, οι χρήστες της εφαρμογής Allianz Prime επωφελούνται από πρόγραμμα πιστότητας, ενημέρωση εξόδων, καθώς και το σύστημα Προστασίας Ψηφιακών Πληρωμών (Digital Payments Protection) της Allianz Partners.

Δοκιμές της εφαρμογής έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ιταλία, σε ένα δείγμα πελατών της Allianz. Οι χρήστες του Allianz Prime θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν ασφαλείς συναλλαγές  μέσω κινητού σε όλα τα τερματικά με δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επεξεργασία των συναλλαγών και το πρόγραμμα πιστότητας έχουν υλοποιηθεί από την Εταιρεία Wirecard, συνεργάτη της Allianz σε θέματα τεχνολογίας. Η Allianz Prime έχει αναπτυχθεί ως παγκόσμια πλατφόρμα η οποία μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα σε τοπικές αγορές.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Allianz Partners για να προσφέρουμε στους πελάτες της ολοκληρωμένες Mobile λύσεις, που θα συνδυάζουν πληρωμές, ενημέρωση εξόδων και ασφαλιστικές υπηρεσίες με καινοτόμο τρόπο», δήλωσε ο Mike Lemberger, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Προϊόντων Visa στην Ευρώπη. «Με το λανσάρισμα της εφαρμογής Mobile πληρωμών, η Allianz δε δημιουργεί απλώς έναν καινούργιο τρόπο επικοινωνίας και ανταμοιβής πελατών, αλλά τους προσφέρει και ένα νέο, ασφαλή τρόπο πληρωμών σε ολόκληρο τον κόσμο, είτε online είτε στα καταστήματα, βοηθώντας τους παράλληλα να παρακολουθούν τις δαπάνες τους.»

«Με την υποστήριξη των ψηφιακών μας συνεργατών Visa και Wirecard, η Ομάδα Καινοτομίας της Allianz Partners δημιούργησε την Allianz Prime. Μια λύση που παρέχει στους πελάτες μας ελευθερία και ασφάλεια μέσω ασφαλών mobile πληρωμών σε καταστήματα ή στο διαδίκτυο, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Επιπλέον, προσφέρει μια παγκόσμια πλατφόρμα επικοινωνίας με τους πελάτες σε καθημερινή βάση, εμπλουτίζοντας τις παραδοσιακές ασφαλίσεις με τεχνολογία και υπηρεσίες», δήλωσε ο Matthias Wünsche, Επικεφαλής Διαχείρισης Αγορών και Καινοτομίας της Allianz Partners.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Allianz Prime

Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή και άνετη: μόλις οι πελάτες κατεβάσουν την  εφαρμογή Allianz Prime και εγγραφούν στην υπηρεσία, ανοίγει ένας εικονικός λογαριασμός Visa μέσω της συνεργαζόμενης εταιρείας Wirecard, στον οποίο μπορούν να προστεθούν χρήματα από οποιονδήποτε υφιστάμενο τραπεζικό λογαριασμό ή μέσω της πιστωτικής κάρτας του πελάτη. Για να προσθέσουν τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού, οι χρήστες προσθέτουν τη Visa κάρτα στο mobile wallet τους με ένα μόνο κλικ.

Τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα:

  • Οι πελάτες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω κινητού σε όλα τα τερματικά με δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγώνσε ολόκληρο τον κόσμο.
  • Μπορούν να συλλέγουν πόντους και να ανταμοίβονται για κάθε αγορά τους
  • Ταυτόχρονα, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν και να ελέγχουν τα έξοδά τους μέσω του έξυπνου εργαλείου ανάλυσης εξόδων
  • Επιπλέον, το σύστημα Digital Payments Protection προσφέρει κάλυψη έναντι απάτης, προστατεύει και υποστηρίζει τους πελάτες στην περίπτωση online αγορών με ελαττώματα ή βλάβες, ενώ παράλληλα παρέχει οικονομική αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας.

Πληροφορίες για την υπηρεσία Visa Token Service (VTS)

Η υπηρεσία Visa Token Service διασφαλίζει κάθε ανέπαφη συναλλαγή μέσω κινητού, καθώς αντικαθιστά τις ευαίσθητες πληροφορίες που συνδέονται με τον λογαριασμό του πελάτη με μια διαφορετική ακολουθία ψηφίων (token) που αφορά μόνο τη συγκεκριμένη κάρτα και συσκευή. Οι πληρωμές πραγματοποιούνται με χρήση του token ώστε να μην εκτίθενται ποτέ οι πληροφορίες της κάρτας. Με τον τρόπο αυτό, προστίθεται ένα επιπλέον στρώμα ασφαλείας στις ψηφιακές πληρωμές. Εάν το τηλέφωνο κλαπεί ή παραβιαστεί, το token δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κανένα άλλο περιβάλλον και μπορεί να απενεργοποιηθεί εύκολα χωρίς να απαιτείται ακύρωση του λογαριασμού Visa.