Η αμερικανική Ares «ρίχνει» μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην Τσέλσι

Η αμερικανική Ares «ρίχνει» μισό δισεκατομμύριο δολάρια στην Τσέλσι
Photo: AFP
Εξετάζει το αν θα ανακατασκευάσει το Stamford Bridge ή αν θα κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο.

Το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων επένδυσε η Ares Management στην αγγλική Τσέλσι, καθώς το αμερικανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων εξετάζει την περαιτέρω εμπλοκή της στην ποδοσφαιρική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, η παρείχε την κεφαλαιακή ενίσχυση, ανέφεραν δύο άτομα που έχουν γνώση του θέματος. Μια από τις πηγές περιέγραψε τη συμφωνία ως συμφωνία προνομιούχου μετοχικού κεφαλαίου.

Η Τσέλσι, η οποία ελέγχεται από μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει τον όμιλο ιδιωτικών κεφαλαίων Clearlake Capital και τον Αμερικανό χρηματοδότη Τοντ Μπόλι, αναζητά τρόπους για να αυξήσει τα έσοδά της μετά από μια δαπανηρή μεταγραφική περίοδο.

Η Ares, η Clearlake και ο Μπόλι αρνήθηκαν να κάνουν επίσημο σχόλιο ενώ η Τσέλσι δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα των FT.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως η Τσέλσι εξαγοράστηκε τον Μάιο του 2022 έναντι 2,5 δισ. στερλινών, στον απόηχο της αποχώρησης του Ρώσου δισεκατομμυριούχου, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Η ομάδα της Premier League εξετάζει το αν θα ανακατασκευάσει την έδρα της στο Stamford Bridge ή αν θα κατασκευάσει ένα νέο γήπεδο στην περιοχή Earl’s Court. Το γήπεδο Stamford Bridge χωρητικότητας 40.000 θέσεων περιορίζει την ικανότητα της Τσέλσι να παράγει έσοδα και να ανταγωνίζεται αντιπάλους με μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Σημειώνεται πως η Ares έχει προχωρήσει σε μια σειρά επενδύσεων στην ποδοσφαιρική αγορά, όπως στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στην Eagle Football, του ομίλου που απέκτησε πέρυσι τη γαλλική Λυών. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Ares δήλωσε ότι είχε συγκεντρώσει 3,7 δισ. δολάρια για να επενδύσει σε αθλητικά πρωταθλήματα, ομάδες, καθώς και σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times