Επίσημη η εξαγορά της Έβερτον από την αμερικανική 777 Partners

Επίσημη η εξαγορά της Έβερτον από την αμερικανική 777 Partners
The Premier League trophy is prepared during the award ceremony after the English Premier League football match between Manchester City and Everton at the Etihad Stadium in Manchester, north west England, on May 23, 2021. (Photo by Dave Thompson / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Photo: AFP
Θα αποκτήσει το 94,1% του ποσοστού που έχει ο σημερινός μεγαλομέτοχος του συλλόγου της Premier League

Επιβεβαιώνοντας πρόσφατα δημοσιεύματα η αγγλική Έβερτον ανακοίνωσε την Παρασκευή τη συμφωνία για εξαγορά της από το αμερικανικό επενδυτικό fund 777 Partners.

Το deal προβλέπει πως η 777 θα αποκτήσει το 94,1% του ποσοστού που έχει ο σημερινός μεγαλομέτοχος του συλλόγου της Premier League, Φαρχάρντ Μοσίρι.

Στη σχετική ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το αντίτιμο της συμφωνίας, με την ερευνητική εταιρεία Football Benchmark να εκτιμά την αξία της Έβερτον στα 470 εκατ. στερλίνες. Ο Μοσίρι έχει επενδύσει περίπου 750 εκατ. στερλίνες από τότε που αγόρασε την ομάδα 2016.

Η εξαγορά πρέπει να εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας, κάτι που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως μετέδωσαν οι Financial Times, ο σύλλογος εμφάνισε καθαρή ζημία 44 εκατ. στερλινών για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2022, μετά από καθαρή ζημία 120 εκατ. την περίοδο 2020-21. Στα δύο προηγούμενα οικονομικά έτη, η Έβερτον κατέγραψε καθαρές ζημίες σχεδόν 140 εκατ. και 111 εκατ. στερλινών αντίστοιχα.

Ο Μοσίρι ανέφερε στη δήλωση του πως η συμφωνία θα εξασφαλίσει την «πλήρη χρηματοδότηση» του νέου γηπέδου 52.888 θέσεων στο Bramley-Moore Dock.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνεργαστούμε με τους οπαδούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς για να αναπτύξουμε την αθλητική και εμπορική υποδομή για την ανδρική και τη γυναικεία ομάδα που θα φέρει αποτελέσματα για τις μελλοντικές γενιές των οπαδών της Έβερτον», δήλωσε ο Τζος Ουάντερ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της 777.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Financial Times