Η Binance δεν είναι ο «λευκός ιππότης» των cryptos, αλλά ετοιμάζει πρόταση για τη Voyager

Η Binance δεν είναι ο «λευκός ιππότης» των cryptos, αλλά ετοιμάζει πρόταση για τη Voyager
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
H Binance ετοιμάζει ταμείο ανάκαμψης για τα κρυπτονομίσματα

H Binance US, ο αμερικανικός βραχίονας του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, ετοιμάζεται να υποβάλει δεσμευτική προσφορά για την χρεοκοπημένη πλατφόρμα Voyager Digital.

Σε προγενέστερο χρόνο, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ο πτωχευμένος Sam Bankman – Fried της FTX είχε αναδειχθεί ως «λευκός ιππότης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την ανακοίνωση πτώχευσης της FTX την περασμένη εβδομάδα, η Voyager είπε ότι «άνοιξε» ξανά τη διαδικασία υποβολής προσφορών και πως βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις με εναλλακτικούς πλειοδότες. Η Wave Financial και η πλατφόρμα συναλλαγών Cross Tower είναι ενεργοί παίκτες…

Ο Thomas Braziel, διευθύνων σύμβουλος στην επενδυτική εταιρεία 507 Capital είπε ότι τα πράγματα περιπλέκονται από το γεγονός ότι η Voyager πρόκειται να έχει αξίωση επί στοιχείων ενεργητικού της FTX.

«Το πρόβλημα είναι ότι η αξίωση θα είναι μόνο κατά της FTX US» δήλωσε ο Braziel σε μια συνέντευξη. «Ανησυχώ ότι πολλές από τις εξασφαλίσεις θα κρατηθούν μυστικές. Έτσι, οποιαδήποτε αιτία δράσης θα μπορούσε να καταλήξει να βρίσκεται πίσω από όλους τους πελάτες. Και το πρόβλημα είναι ότι εάν οι πελάτες δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν, τότε τι θα αξίζει η ακάλυπτη αξίωσή σας; Θα αξίζει τον κόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng «CZ» Zhao, είπε ότι το ανταλλακτήριο θα δημιουργήσει ένα ταμείο ανάκαμψης για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του κλάδου.

«Η Binance δεν θέλει να είναι ο λευκός ιππότης της κρυπτογράφησης», δήλωσε ο επικεφαλής επικοινωνίας της Binance, Πάτρικ Χίλμαν. «Δεν υπάρχουν Luke Skywalkers ή Darth Vaders στην επιχείρηση. Είμαστε μια εταιρεία, που προσπαθεί να βοηθήσει την ενίσχυση της βιομηχανίας εν μέσω εμφάνισης ενός μαύρου κύκνου».