Οι χρήστες του Facebook αποκτούν περισσότερο έλεγχο στο News Feed

Οι χρήστες του Facebook αποκτούν περισσότερο έλεγχο στο News Feed

Οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αποκτούν νέες επιλογές για μία πιο προσωποποιημένη εμπειρία.

Το Facebook αναβάθμισε τις υπηρεσίες του News Feed επιτρέποντας στον κάθε χρήστη να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο έλεγχο πάνω στην υπηρεσία. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπει στους χρήστες του να αποκτήσουν μια πιο προσωποποιημένη εμπειρία, ειδικά σε ότι αφορά την αλληλεπίδραση τους με τα άτομα που έχουν περισσότερο ενδιαφέρον για αυτά.

Οι αλλαγές έρχονται μέσα από τέσσερις νέες επιλογές. Η πιο σημαντική αφορά την δυνατότητα να επιλέξετε τους φίλους από τους οποίους θα επιτρέπετε να λαμβάνεται ενημερώσεις κατά προτεραιότητα. Τα νέα των καλύτερων φίλων σας ή των μελών της οικογένειάς σας θα εμφανίζονται στην κορυφή της λίστας του News Feed, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά αλληλεπιδράτε μαζί τους, σε σχέση με αυτά από τους απλούς γνωστούς ή τους απλούς συνεργάτες σας.

Η διαφοροποίηση αυτή έρχεται να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο συνηθισμένους φόβους των χρηστών, όπως προέκυψε από τις έρευνες του μέσου. Το να χάσουν κάποια από τις ενημερώσεις των ατόμων που τους ενδιαφέρουν περισσότερο μέσα στην ροή ειδοποιήσεων του News Feed.

Η δεύτερη επιλογή που προσφέρει η αναβάθμιση του News Feed επιτρέπει στους χρήστες να «επανασυνδεθούν με άτομα που σταμάτησαν να ακολουθούν». Η ομάδα του News Feed πρόσθεσε την επιλογή καθώς πολλοί χρήστες διαμαρτυρήθηκαν πως η μέχρι τώρα διαδικασία ήταν αρκετά «απόλυτη».

Μπορείτε επίσης να «Ανακαλύψετε νέες σελίδες» μέσω μιας νέας επιλογής που σας προτείνει καινούριες σελίδες που ίσως θα σας ενδιέφεραν. Η τελευταία επιλογή σας επιτρέπει απλά «να σταματήσετε να ακολουθείτε κάποιον» και να κρύψετε το περιεχόμενο που ανεβάζει από το News Feed σας.

Οι αλλαγές στο News Feed είναι προς το παρόν διαθέσιμες αποκλειστικά για τους χρήστες του iOS, ενώ σύντομα θα είναι προσιτές και για τους χρήστες Android και υπολογιστών.