Η ΕΕ βάζει νέες κυρώσεις στη Ρωσία μετά από τον θάνατο του Ναβάλνι

Η ΕΕ βάζει νέες κυρώσεις στη Ρωσία μετά από τον θάνατο του Ναβάλνι
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, συμμετέχει στη συγκέντρωση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλουν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία λόγω του θανάτου του επικριτή του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο Ισπανός αξιωματούχος σημείωσε πως «πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης προς τη ρωσική αντιπολίτευση. Έτσι, και στα δύο μέτωπα, το πολιτικό και το στρατιωτικό, πρέπει να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία και τον ρωσικό λαό που θέλει να ζει σε συνθήκες ελευθερίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, συμμετέχει στη συγκέντρωση των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, ο κ. Μπορέλ αναφέρθηκε στις συλλήψεις που έγιναν στη Ρωσία μέσα στο Σαββατοκύριακο μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, επισημαίνοντας ότι πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στήριξης στην ρωσική αντιπολίτευση. Η έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία, μερικές ημέρες πριν από τη συμπλήρωση δύο ετών από την εισβολή της Ρωσίας, βρίσκεται επίσης στο τραπέζι των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, με τον Ζοζέπ Μπορέλ να υπογραμμίζει ότι ο Πούτιν δεν φαίνεται να είναι έτοιμος να τον σταματήσει.

Πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, διεμήνυσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Τέλος, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρθηκε στην δήλωσή που έκανε ζητώντας από το Ισραήλ να μην ξεκινήσει στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, τονίζοντας ότι δεν κατέστη δυνατή ομόφωνη απόφαση για κοινή δήλωση εκ μέρους όλων των κρατών-μελών, αν και οι περισσότερες χώρες τάχθηκαν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: