Η έκπληξη για τις πωλήσεις του iPhone 7

Η έκπληξη για τις πωλήσεις του iPhone 7

Ποιο iPhone εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές κινητό του τεχνολογικού κολοσσού.

Οι πωλήσεις του iPhone 7 το πρώτο σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του πήγαν πολύ καλά, όχι όμως όσο οι πωλήσεις του iPhone 6 το 2014, σύμφωνα με μια μελέτη.

Το iPhone 7 της Apple αντιπροσωπεύει σήμερα το 1% του συνολικού μεριδίου αγοράς των iPhone γενικά, ενώ το iPhone 7 Plus αντιπροσωπεύει μόλις το 0,2%, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Localytics.

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι οι πωλήσεις των νέων smartphones της Apple μοιάζουν αρκετά με αυτές του iPhone 6s, το οποίο κατέλαβε μερίδιο αγοράς 1% το πρώτο σαββατοκύριακο της διαθεσιμότητάς του, ενώ το iPhone 6s Plus, το οποίο εισήχθη την ίδια περίοδο στην αγορά, πέτυχε μερίδιο 0,3%.

Από την άλλη, το iPhone 6 κατέλαβε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (2%) μετά το πρώτο του ντεμπούτο το 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι έκανε περισσότερες πωλήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα iPhones.

Τα ασθενή αποτελέσματα του περασμένου σαββατοκύριακου όμως, μπορεί να είναι λίγο παραπλανητικά. Η Localytics σημειώνει ότι η ζήτηση του iPhone 7 είναι σημαντική, συμπληρώνοντας ότι η Apple θα ήταν ακόμη πιο ισχυρή, εάν προσέφερε περισσότερα χαρακτηριστικά στο νέο της κινητό.

Διαβάστε επίσης: Πόσο πραγματικά κοστίζει ένα iPhone 7

Σύμφωνα με την Apple, η ζήτηση ήταν ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν για το iPhone 7 Plus, εξαιτίας ορισμένων ελλείψεων στο iPhone 7.

«Τα νέα μοντέλα της Apple έκαναν sold out στις προ-παραγγελίες και είναι πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες», δήλωσε χαρακτηριστικά η Localytics.

Εκτός από τις πωλήσεις των νέων iPhones, η ερευνητική εταιρεία αποκάλυψε τον αριθμό μεριδίων αγοράς όλων των συσκευών της Apple. Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 6 εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές κινητό τηλέφωνο του τεχνολογικού κολοσσού, με μερίδιο αγοράς 31%, το iPhone 6s με 21% και το iPhone 5s με 15%.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα της Localytics προέρχονται από έρευνα σε 70 εκατ. συσκευές iOS, ενώ η μελέτη στα iPhone διεξήχθη μεταξύ 16 με 18 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: iPhone 7: Πόσο θα κοστίζει στην ελληνική αγορά

To μυστικό πίσω από την τεράστια επιτυχία της Apple