Η Energean Oil θα συνεχίσει να επενδύει στον Πρίνο

Η Energean Oil θα συνεχίσει να επενδύει στον Πρίνο
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας φωτογραφίζεται με φόντο το γεωτρύπανο στα εγκαίνια του πρώτου ελληνικού γεωτρύπανου «Energean Force», στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, την Πέμπτη 02 Απριλίου 2015. Πλώρη για τον κόλπο της Καβάλας βάζει αυτήν την εβδομάδα το πρώτο ελληνικό γεωτρύπανο «Energean Force», από το Πέραμα όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μετασκευής του, προκειμένου να ξεκινήσει πρόγραμμα γεωτρήσεων που έχει ως στόχο την αύξηση της παραγωγής από τα 2.000 βαρέλια στα επίπεδα των 5.000-10.000 βαρελιών ημερησίως. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαθιός Ρήγας διαβεβαίωσε ότι το πλάνο θα συνεχιστεί παρά την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Διαβεβαιώσεις για συνέχιση του επενδυτικού προγράμματος για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην περιοχή του Πρίνου, παρά την πτώση των τιμών του πετρελαίου, παρέσχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας, μιλώντας στο Athens Energy Forum 2016.

«Η Energean Oil & Gas, παρά τη μεγάλη πτώση των τιμών του πετρελαίου, η οποία έχει αγγίξει ακόμη και το 75% μέσα σε ενάμιση χρόνο, συνεχίζει να επενδύει στον Πρίνο, έχοντας δημιουργήσει περίπου 150 θέσεις εργασίας και έχοντας πολλαπλασιάσει τα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου της χώρας από 2 εκατ. βαρέλια σε 30 εκατ. βαρέλια μέσα σε μια επταετία. Η ύπαρξη ακριβώς αυτών των βεβαιωμένων αποθεμάτων, αλλά και το ιδιαίτερα χαμηλό break even – ακόμη και κάτω από τα 25 δολάρια, εφόσον επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση της παραγωγής στα 5.000 βαρέλια ημερησίως – που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του Πρίνου, αποτελεί το βασικό κίνητρο για τη συνέχιση των επενδύσεων που πραγματοποιούνται εδώ και δύο χρόνια με επίκεντρο τις 15 γεωτρήσεις που έχει ξεκινήσει το γεωτρύπανο Energean Force στον Κόλπο της Καβάλας” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Ρήγας. Κάλεσε, επίσης, τις τράπεζες να στηρίξουν τις επιχειρήσεις εκείνες που επενδύουν στις προοπτικές της χώρας, ώστε να αποκτήσουν και τεχνογνωσία στη λειτουργία νέων τομέων, όπως η έρευνα και η αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.