Η εταιρεία των Lucky Strike υποβαθμίζει κατά 25 δισ. λίρες την αξία των τσιγάρων της στις ΗΠΑ

Η εταιρεία των Lucky Strike υποβαθμίζει κατά 25 δισ. λίρες την αξία των τσιγάρων της στις ΗΠΑ
Photo: AFP
Καθώς όλο και περισσότεροι καπνιστές σταματούν το κάπνισμα.

Η British American Tobacco δήλωσε ότι θα υποτιμήσει την αξία ορισμένων αμερικανικών brands τσιγάρων της, καθώς όλο και περισσότεροι καπνιστές σταματούν το κάπνισμα, αλλάζουν σε φθηνότερες μάρκες ή υιοθετούν εναλλακτικές λύσεις για το κάπνισμα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των τσιγάρων Lucky Strike και των vapes Vuse δήλωσε ότι θα προβεί σε μη ταμειακή απομείωση αξίας περίπου 25 δισεκατομμυρίων λιρών (31,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που σχετίζονται με τις «σταθερές» μάρκες τσιγάρων των ΗΠΑ.

Η BAT δήλωσε επίσης ότι αναμένει για το 2023 οργανική αύξηση των εσόδων της στο χαμηλό άκρο της πρόβλεψής της, της τάξης του 3%-5%, σε σταθερές τιμές. Για το 2024, η εταιρεία προβλέπει χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό αύξησης των εσόδων και των προσαρμοσμένων κερδών από εργασίες, σε οργανική βάση και σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Το Bloomberg σημειώνει πως ο κλάδος τσιγάρων της BAT στις ΗΠΑ δυσκολεύεται καθώς οι καταναλωτές αναζητούν φθηνότερες ή λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές λύσεις. Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει επίσης σακουλάκια νικοτίνης Velo, δήλωσε ότι η επιχείρηση εναλλακτικών προϊόντων της θα πρέπει να βγάλει τα έξοδά της το 2023 και να είναι κερδοφόρα το 2024.

Οι πωλήσεις των εναλλακτικών προϊόντων θα αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ των πωλήσεων μέχρι το 2035.

Αυτό είναι περίπου μια δεκαετία πίσω από έναν παρόμοιο στόχο της μεγαλύτερης ανταγωνίστριας Philip Morris International.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com