Η εξαγορά της Verizon που θα αλλάξει το τοπίο στις εκδόσεις

Η εξαγορά της Verizon που θα αλλάξει το τοπίο στις εκδόσεις

Την εξαγορά της AOL για 4,4 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η Verizon.

Η εταιρεία Verizon προχωρά στην εξαγορά της AOL έναντι του ποσού των 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή αλλιώς έναντι των 50 δολαρίων ανά μετοχή. Πρόκειται για μία τιμή υψηλότερη κατά 17% από το κλείσιμο της μετοχής της AOL τη Δευτέρα, κατά το οποίο η τιμή της διαμορφώθηκε στα 42,59 δολάρια.

«Το όραμα της Verizon είναι να παρέχει στους πελάτες της προνομιακή ψηφιακή εμπειρία, η οποία βασίζεται σε μια παγκόσμια πλατφόρμα πολλαπλών δικτύων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Verizon Lowell McAdam και προσέθεσε: «Η εξαγορά αυτή υποστηρίζει τη στρατηγική μας να παρέχουμε μια σχέση αλληλεπίδρασης μεταξύ των προϊόντων και των καταναλωτών, των δημιουργών και των διαφημιστών για να παρέχουμε αυτή την προνομιακή εμπειρία στον πελάτη».

Μεταξύ των εμπορικών σημάτων που υπάγονται στην AOL είναι η Huffington Post, η TechCrunch, και η Engadget. «Το όραμα της Verizon και της AOL είναι κοινό. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με επιτυχία και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα της Verizon για να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά των μέσων ενημέρωσης μέσω κινητών τηλεφώνων και βίντεο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AOL ,Tim Armstrong.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο Armstrong θα συνεχίσει να διευθύνει τις επιχειρήσεις AOL και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας. «Θα βρίσκομαι εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Armstrong στο CNBC.