Η γερμανική Bitcoin Group λαμβάνει μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας

Η γερμανική Bitcoin Group λαμβάνει μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας
Photo: pixabay.com
Στο στόχαστρο της ρυθμιστικής αρχής της χώρας η εταιρεία.

Η γερμανική Bitcoin Group δήλωσε την Τετάρτη ότι λαμβάνει μέτρα για να βελτιώσει το σύστημα εσωτερικού ελέγχου της, αφού η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή BaFin διέταξε τη θυγατρική της τράπεζα futurum να διορθώσει τα κακώς κείμενα σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

«Επισημαίνουμε ρητά ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις παραβίασης των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας εντός του Ομίλου», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει ήδη λάβει μέτρα κατά το τρέχον οικονομικό έτος για να ανταποκριθεί στις κανονιστικές απαιτήσεις και ότι στοχεύει «στην έγκαιρη αποκατάσταση των ελλείψεων που εντοπίστηκαν».

Την Τρίτη, η BaFin εντόπισε «σοβαρές ελλείψεις» στη futurum bank που αφορούσαν σε εσωτερικά μέτρα ασφαλείας και το σύστημα αναφοράς ύποπτων δραστηριοτήτων.

«Συνεργαζόμαστε ενεργά με την BaFin για να αντιμετωπίσουμε γρήγορα τις επικριθείσες αδυναμίες στις εσωτερικές μας διαδικασίες, οι οποίες δεν έχουν συμβαδίσει με την ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Bitcoin Group Marco Bodewein στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: