Η Google ελπίζει πως τα Pixel μπορούν να απειλήσουν τα iPhone εκεί που πονάει η Apple – Στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ελπίζει πως τα Pixel μπορούν να απειλήσουν τα iPhone εκεί που πονάει η Apple – Στην τεχνητή νοημοσύνη
epa08979756 (FILE) - A Chinese woman walks past a 'Google' brand name and logo, near the Google office in Beijing, China, 03 August 2018 (reissued 01 January 2021). Alphabet, the parent company of internet giant Google, is due to publish their 4th quarter 2020 results on 02 January 2021. EPA/ROMAN PILIPEY *** Local Caption *** 54599547 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η σειρά συσκευών Pixel έχει λιγότερο από 1% μερίδιο στην παγκόσμια αγορά των smartphones.

Μετά από την παρουσίαση των νέων Pixel, Pixel 8 και Pixel 8 Pro την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, η Google ελπίζει ότι η έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη θα μπορέσει να της επιτρέψει να χτυπήσει τους μεγάλους «παίχτες» στην παγκόσμια αγορά των smartphones, την Apple και την Samsung.

Όπως δήλωσε ο Ρικ Όστερλοχ, ανώτερος αντιπρόεδρος συσκευών και υπηρεσιών, το νέο μοντέλο Pro των Pixel «είναι το πρώτο τηλέφωνο που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για την εποχή της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης».

Ενώ το λογισμικό Android της Google είναι το κορυφαίο λειτουργικό σύστημα smartphone, η επιχείρηση υλικού τηλεφώνων της Google έχει περιθώρια ανάπτυξης. Η σειρά συσκευών Pixel έχει λιγότερο από 1% μερίδιο παγκόσμιας αγοράς, ανέφερε το Reuters, με την Apple και τη Samsung να είναι οι ηγέτες του κλάδου. Δεν είναι σαφές πόσα χρήματα βγάζει η Google από τα τηλέφωνά της, επειδή συγκεντρώνει μαζί προϊόντα υλικού στις εκθέσεις κερδών, αλλά η τηλεφωνική της γραμμή είναι προετοιμασμένη για να αυξηθεί η σημασία της. Τα Pixels που κυκλοφόρησε πέρυσι ήταν η γενιά με τις καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Google, δήλωσε ο CEO, Σουντάρ Πιτσάι, τον Φεβρουάριο.

Καθώς η Google προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτή τη δυναμική, στρέφεται σε ένα περιουσιακό στοιχείο που η Apple και η Samsung δεν μπορούν να ανταγωνιστούν: μια τεράστια επιχείρηση δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης.

Με αφορμή το λανσάρισμα του «βοηθού» Bard της Google τον Μάρτιο, η δημιουργική AI γίνεται γρήγορα μια βασική τεχνολογία της εταιρείας, η οποία διατρέχει το cloud, το χώρο εργασίας και τα προϊόντα hardware.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple φέρεται να αναπτύσσει ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο που ονομάζεται Ajax για να ανταγωνιστεί το Bard και το ChatGPT. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει τίποτα τέτοιο για εμπορική χρήση, σχεδόν ένα χρόνο αφότου το λανσάρισμα του ChatGPT προκάλεσε φρενίτιδα ανάπτυξης στον κλάδο.

Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης της Apple που απευθύνονται στους καταναλωτές έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της αυτόματης διόρθωσης και της υπαγόρευσης στα τηλέφωνα. Η Samsung χρησιμοποιεί παρομοίως AI για να βελτιώσει την αυτόματη διόρθωση, την υπαγόρευση και τις κάμερες των τηλεφώνων της, όμως άλλες εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας δεν είναι σαφείς.

Τα χαρακτηριστικά του νέου Pixel

Ο Όστερλοχ της Google δήλωσε την Τετάρτη ότι η εταιρεία προσθέτει μια «ώριμη» έκδοση των μοντέλων δημιουργίας κειμένου και εικόνας στο Pixel, ένα χαρακτηριστικό που, όπως ισχυρίστηκε, καθιστά το Pixel το πρώτο smartphone που εκτελεί ανεξάρτητα τη δημιουργική AI της εταιρείας σε μια συσκευή.

Χρησιμοποιώντας το νέο μοντέλο Pixel 8 Pro, οι φωτογράφοι μπορούν να σύρουν αντικείμενα από μια εικόνα και η AI θα δημιουργήσει το φόντο για να γεμίσει το χώρο. Μπορεί επίσης να ξεθωριάσει τα αντικείμενα και να οξύνει τις μικροσκοπικές λεπτομέρειες σε μια φωτογραφία.

Όσον αφορά τις ηχητικές του δυνατότητες, το Pixel μπορεί να παρέχει μεταγραφές και περιλήψεις σε πραγματικό χρόνο για ηχογραφήσεις φωνής. Ένας εικονικός βοηθός μπορεί όχι μόνο να απαντάει στο τηλέφωνο για τους χρήστες, αλλά και να κλείνει το τηλέφωνο σε ανεπιθύμητους καλούντες. Όταν οι πολύγλωσσοι χρήστες υπαγορεύουν στο τηλέφωνο, η AI μπορεί να εναλλάσσει τις γλώσσες καθώς πληκτρολογεί, κάτι που η εταιρεία υποστηρίζει πως κανένα άλλο τηλέφωνο δεν μπορεί να το κάνει.

Ενώ ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά συνοδεύουν το Pixel κατά την κυκλοφορία του, άλλα θα έρθουν με ένα update λογισμικού τον Δεκέμβριο.

Ακόμα, η εταιρεία προανήγγειλε επίσης το «Assistant with Bard» στις εφαρμογές Gmail και Google Drive, το οποίο μπορεί να συνοψίζει τα μηνύματα email και να προβάλλει τις οθόνες των χρηστών για να βοηθήσει με τις εργασίες. Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να βρεθεί σε τηλέφωνα εκτός Google, δεδομένου ότι τα αντίπαλα app προσφέρουν αυτές τις εφαρμογές της Google, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες για «επέκταση» σε non Google smartphones.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com