Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών νέα πρόεδρος της ΕΤΕπ – «Νίκησε» την Βεστάγκερ

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών νέα πρόεδρος της ΕΤΕπ – «Νίκησε» την Βεστάγκερ
Υπεύθυνη για τη διοχέτευση δανείων δισεκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλα έργα υποδομής σε όλη την Ευρώπη.

Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Νάντια Καλβινιό, είναι η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) από την 1η Ιανουαρίου 2024, αντικαθιστώντας τον Γερμανό Βέρνερ Χόγιερ, όπως αποφασίστηκε από την ΕΤΕπ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ισπανίας (rtve), η Καλβινιό ήταν η μόνη υποψήφια με επαρκή υποστήριξη μεταξύ των μελών της ΕΕ.

Έπειτα από μια «κούρσα» που διήρκεσε αρκετούς μήνες, η Καλβινιό «νίκησε» την Μαργκρέτε Βεστάγκερ για την ηγεσία της ΕΤΕπ, ανέφερε το Politico.eu.

Η Ισπανίδα έλαβε επίσημα το χρήσμα των 27 υπουργών Οικονομικών της ΕΕ δόθηκε σε συνάντηση στις Βρυξέλλες, αφού είχαν ήδη περάσει μεγάλο μέρος της νύχτας συζητώντας την αναθεώρηση των εθνικών κανόνων για τις δαπάνες από την ΕΕ.

Η νέα επικεφαλής της ΕΤΕπ θα είναι υπεύθυνη για τη διοχέτευση δανείων δισεκατομμυρίων ευρώ σε μεγάλα έργα υποδομής σε όλη την Ευρώπη και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και στην παροχή χρηματοδότησης για το κλίμα τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: