Η «κουλτούρα αμφισβήτησης» που φέρνει στον κολοσσό της Mondelez ο CEO της

Η «κουλτούρα αμφισβήτησης» που φέρνει στον κολοσσό της Mondelez ο CEO της

Η επερχόμενη μεταφορά έδρας επί αμερικανικού εδάφους, είναι μόνο μια από τις δραστικές παρεμβάσεις του Dirk Van de Put.

 

Η εταιρεία παραγωγής των Oreo, Chips Ahoy, κράκερ Ritz και τσιχλών Trident πρόκειται να μεταφέρει την έδρα της στο Σικάγο. Η Mondelez International, η οποία τώρα εδράζεται στο προάστιο του Ντίρφιλντ στο Ιλινόις, θα μεταφερθεί σε μια πολύβουη πλευρά της πόλης που φιλοξενεί πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και γραφεία.

Η ανακοίνωση αυτή είναι η τελευταία αλλαγή που προέρχεται απευθείας από τον CEO της Mondelez, Dirk Van de Put. Από τότε που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας πριν από έναν χρόνο, προσπαθεί να προσδιορίσει εκ νέου τον ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων κολοσσό των τροφίμων και να τροφοδοτήσει τον ενθουσιασμό μεταξύ των καταναλωτών για τα πασίγνωστα brands της εταιρείας. Δεν προκαλεί, συνεπώς, εντύπωση, που ο Van de Put προσελκύεται από αυτή την ανερχόμενη γειτονιά με τα millennial …vibes.

«Το στυλ μου, πιστεύω, είναι πολύ αυθεντικό. Πατάω στη γη, είμαι άνετος, λέω τα πράγματα όπως είναι, είμαι αληθινός» λέει ο Van de Put. «Στην εταιρική Αμερική αυτό είναι διαφορετικό και αναζωογονητικό».

Πράγματι, ο Van de Put είναι διαφορετικός σε σχέση με τους περισσότερους διευθύνοντες συμβούλους στη λίστα Fortune 500. Γεννημένος στο Βέλγιο, μιλάει έξι γλώσσες και διαθέτει πτυχίο στην κτηνιατρική. Έχει δουλέψει για τη Mars, την Coca-Cola, τη γαλλική εταιρεία γιαουρτιού Danone, και τη φαρμακευτική Novartis. Η τελευταία του στάση πριν τη Mondelez ήταν η καναδική McCain Foods, όπου υπήρξε διευθύνων σύμβουλος για έξι χρόνια.

Μιλώντας στο Fortune, ο Van de Put λέει ότι προσπαθεί να δημιουργήσει «μια κουλτούρα αμφισβήτησης» ώστε οι 100.000 εργαζόμενοι της Mondelez να νοιώθουν άνετοι να πειραματιστούν με νέες ιδέες.

«Πρέπει να απομακρύνω τα εμπόδια ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να κινούνται με ταχύτητα. Πρέπει να εξαλείψω τον φόβο της αποτυχίας ή τη μη ανοχή του διαφορετικού» επισημαίνει. «Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, εναπόκειται στους ανθρώπους να κάνουν πράγματι κάτι ουσιαστικό με την ελευθερία τους, όταν την έχουν».

Πηγή: fortune.com