Η Lyft ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών- Αύξηση εσόδων κατά 95%

Η Lyft ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών- Αύξηση εσόδων κατά 95%
Βέβαια, οι ζημιές της εταιρείας άγγιξαν τα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

του Kevin Kelleher

Η πρώτη έκθεση στοιχείων τριμήνου της Lyft από τότε που ολοκλήρωσε την αρχική δημόσια προσφορά της αποδείχθηκε ένα μίγμα καλών και κακών ειδήσεων. Η αύξηση των εσόδων τριμήνου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά η καθαρή ζημιά της εταιρείας ήταν υψηλή λόγω μετοχικών αμοιβών που σχετίζονται με την αρχική δημόσια προσφορά της 29ης Μαρτίου.

Η Lyft ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεργαστεί με την Waymo, μια θυγατρική της Alphabet που δουλεύει πάνω σε αυτόνομα οχήματα δίχως οδηγό, για να φέρει ένα μικρό στόλο αυτόνομων οχημάτων στην πλατφόρμα της Lyft στο Φοίνιξ. Τους επόμενους μήνες, οι πελάτες της Lyft στο Φοίνιξ θα έχουν τη δυνατότητα να διαμοιραστούν μια διαδρομή με ένα από τα 10 αυτοκίνητα δίχως οδηγό όταν αυτά γίνουν διαθέσιμα, ανέφερε η Waymo σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της την Τρίτη το απόγευμα.

Η Lyft δήλωσε ότι η εταιρική σχέση με τη Waymo δεν θα επεκταθεί στην Uber, παρά την πρώιμη επένδυση της Google στον αντίπαλο της Lyft. «Είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε τα δικά μας εξαρτήματα για οχήματα δίχως οδηγό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Logan Green, εξηγώντας ότι η συμφωνία με τη Waymo είναι μόνο ένα σκέλος των σχεδίων της στον κλάδο των αυτόνομων οχημάτων. «Είμαστε αγνωστικιστές ως προς το πού προέρχεται αυτή η τεχνολογία».

Η εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είδε τη μετοχή της να αυξάνεται μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία τριμήνου, αντισταθμίζοντας την πτώση κατά 2% που είχε καταγράψει η μετοχή κατά τις επίσημες ώρες διαπραγμάτευσης.

Αυτός ο σύντομος ενθουσιασμός ίσως προκλήθηκε από την είδηση ότι τα έσοδα της Lyft κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 95% στα 776 εκατομμύρια δολάρια, πάνω από τα 739 εκατομμύρια δολάρια που είχε προβλέψει η Wall Street.

Οι ειδήσεις σχετικά με τις ζημιές, εντωμεταξύ, δεν ήταν καλές. Η Lyft ανακοίνωσε καθαρές ζημιές (σύμφωνα με τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές)  ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 48,53 δολάρια ανά μετοχή. Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων της Lyft αφορούσε μετοχικές αποζημιώσεις. Οι καθαρές ζημιές εάν δεν ληφθούν υπόψη τέτοιες αμοιβές που σχετίζονται με τις μετοχές ανήλθαν στα 212 εκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με τις ζημιές 228 εκατομμυρίων δολαρίων που κατέγραψε η Lyft την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.