Η Meta συνεχίζει να «πετάει» λεφτά για το προβληματικό metaverse – Xάνει την πίστη του στο project ο Ζούκερμπεργκ;

Η Meta συνεχίζει να «πετάει» λεφτά για το προβληματικό metaverse – Xάνει την πίστη του στο project ο Ζούκερμπεργκ;
epa10858603 Meta founder and CEO Mark Zuckerberg arrives for the the Senate bipartisan Artificial Intelligence (AI) Insight Forum in the Russell Senate Building on Capitol Hill in Washington, DC, USA, 13 September 2023. More than 20 tech titans attended the hearing, which Majority Leader Schumer organized to help lawmakers guide legislation on the emerging technology. EPA/SHAWN THEW Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απώλειες της τάξης των 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 3ο τρίμηνο... και συνεχίζει.

Το μεγάλο στοίχημα του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για το metaverse εξακολουθεί να μην αποδίδει.

Η Meta δημοσίευσε την Τετάρτη την έκθεση αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου, η οποία έδειξε ότι η Reality Labs έχασε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, το ίδιο ποσό με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Reality Labs είναι υπεύθυνη για το VR και την προώθηση του metaverse της Meta. Παραμένει εξαιρετικά ζημιογόνο. Παρά το γεγονός ότι αποστράγγισε από την εταιρεία 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο φέτος, ο Ζούκερμπεργκ εξακολουθεί να ρίχνει χρήματα στο στοίχημα της μικτής πραγματικότητας.

Η οικονομική διευθύντρια της Meta, Susan Li, δήλωσε στην κλήση κερδών με τους επενδυτές την Τετάρτη ότι πούλησε λιγότερα VR Quest 2 το τρίτο τρίμηνο, καθώς τα έσοδα της Reality Labs μειώθηκαν κατά 26% στα 210 εκατομμύρια δολάρια.

Η Meta αναμένει ότι οι λειτουργικές ζημίες της Reality Labs θα «αυξηθούν σημαντικά» στο μέλλον, ανέφερε η εταιρεία στην έκθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε επίσης στους επενδυτές ότι, εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, το metaverse είναι η άλλη «σημαντική μακροπρόθεσμη εστίαση». Στην κλήση με τους επενδυτές, διευθύνων σύμβουλος και οικονομικός διευθυντής της Meta ανέφεραν την τεχνητή νοημοσύνη συνολικά 47 φορές και είπαν τη λέξη «metaverse» μόνο τρεις φορές.

Φαίνεται ότι ο Ζούκερμπεργκ κάνει υπομονή για να δει αν η Reality Labs μπορεί να επιτύχει κερδοφορία. Είπε σε μια συνάντηση μετόχων πέρυσι ότι θα χάσει ένα «σημαντικό ποσό» χρημάτων σε διάστημα τριών έως πέντε ετών. Δεν φαίνεται να είναι υπερβολικά σίγουρος ότι η εταιρεία θα ανταμειφθεί για το ρίσκο της. «Δεν μπορώ να σας εγγυηθώ ότι θα έχω δίκιο σε αυτό το στοίχημα», τόνισε στους επενδυτές.

Παρά τη μακρόχρονη επένδυση στο metaverse, η εταιρεία απέλυσε ορισμένους υπαλλήλους που εργάζονταν στο τμήμα Reality Labs νωρίτερα αυτό το μήνα, όπως ανέφερε το Reuters. Τον Μάρτιο ήρθε η ανακοίνωση ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία περιέκοψε επίσης τις παροχές υγείας και ευεξίας που προσέφερε στους υπαλλήλους της, από 3.000 δολάρια το 2022 σε 2.000 δολάρια φέτος, όπως έχει αναφέρει το Insider.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: