Πώς η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει -μεγάλα- διαφημιστικά έσοδα στις big tech

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει -μεγάλα- διαφημιστικά έσοδα στις big tech
(FILES) This file photo taken on October 1, 2019, shows the logos of mobile apps Facebook and Google displayed on a tablet in Lille, France. - Google and Facebook worked together to help fend off an antitrust investigation into the two tech giants which dominate digital advertising, according to a media report citing a draft of a state lawsuit. The Wall Street Journal, which cited a draft version of the complaint filed by 10 US states without redactions in the public version, said on December 22, 2020 the two firms agreed to "cooperate and assist each other" in responding to an antitrust probe. (Photo by DENIS CHARLET / AFP) Photo: AFP
Η νέα τεχνολογία βοηθά τους διαφημιστές να βρουν περισσότερους ανθρώπους και το ιδανικό κοινό τους.

Η ανάκαμψη των διαφημίσεων της Google, της Meta και της Snap σηματοδότησε ότι η αυξανόμενη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης προσελκύει τους marketers στις ψηφιακές πλατφόρμες ακόμη και σε μια αβέβαιη οικονομία.

Οι τρεις εταιρείες ξεπέρασαν τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία έσοδα αυτή την εβδομάδα και η καθεμία δημοσίευσε θετικές μετρήσεις για τις διαφημιστικές τους επιχειρήσεις.

«Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους διαφημιστές να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και το ιδανικό κοινό τους στη χαμηλότερη δυνατή τιμή», δήλωσε ο Philipp Schindler, επικεφαλής της Google της Alphabet.

Η εταιρεία έχει διπλασιάσει την τεχνολογία με εργαλεία όπως το Performance Max, το οποίο χρησιμοποιεί AI για να αποφασίσει πώς θα πρέπει να κατανεμηθούν οι προϋπολογισμοί μάρκετινγκ στο διαφημιστικό δίκτυο της Google.

Ο Schindler δήλωσε ότι το τμήμα λιανικής ήταν ιδιαίτερα ισχυρό κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου. Είπε ότι η εταιρεία είχε «αρχίσει να προετοιμάζει τους λιανοπωλητές για μια μακρά περίοδο διακοπών» για να τους βοηθήσει να δώσουν προσφορές στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την τιμή και την ευκολία.

Η Alphabet σημείωσε αύξηση 9,5% στα διαφημιστικά έσοδα το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, πάνω από τις εκτιμήσεις της Wall Street. Η advertising business στο YouTube σημείωσε άλμα 12% στην ανάπτυξη, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Meta, η οποία δήλωσε ότι οι διαφημίσεις το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 31% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ανέφερε ότι σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά στην τεχνητή νοημοσύνη το επόμενο έτος. Η μέση τιμή ανά διαφήμιση της εταιρείας μειώθηκε κατά 6%, αλλά ο ρυθμός της πτώσης ήταν ο βραδύτερος των τελευταίων επτά τριμήνων.

Η ιδιοκτήτρια του Facebook και του Instagram έχει στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό σε λειτουργίες σχεδιασμού μάρκετινγκ και μέτρησης διαφημίσεων με τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια για να προωθήσει την ανάπτυξή της, με αφορμή τις αλλαγές στην προστασία της ιδιωτικής ζωής υπό την ηγεσία της Apple που περιόρισαν τη δυνατότητά του να χρησιμοποιεί προσωπικά δεδομένα για τη στόχευση διαφημίσεων.

Τώρα αναπτύσσει εργαλεία που χρησιμοποιούν γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία διαφορετικών παραλλαγών διαφημιστικών εκστρατειών.

«Τα εργαλεία του Facebook/Instagram για τη δημιουργία μιας καμπάνιας (μάρκετινγκ) είναι πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα στη χρήση» από εκείνα των μικρότερων ανταγωνιστών, συμπεριλαμβανομένου του Snap, ανέφεραν οι αναλυτές της RBC, γεγονός που θα μπορούσε να δώσει στη Meta ένα πλεονέκτημα.

Οι προσπάθειες της Snap να ανανεώσει τα εργαλεία στόχευσης διαφημίσεων με τεχνολογία απέδωσαν επίσης πλούσια μερίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: