Η Microsoft ξεκινά μια ιστορική αλλαγή για όλους όσους αγαπούν τα video games

Η Microsoft ξεκινά μια ιστορική αλλαγή για όλους όσους αγαπούν τα video games
Microsoft corporate vice president Kudo Tsunoda talks about the "Minecraft" video game for HoloLens during game publisher Microsoft's Xbox media briefing before the opening day of the Electronic Entertainment Expo, or E3, in Los Angeles, California, United States, June 15, 2015. REUTERS/Lucy Nicholson - RTX1GMJ0 Photo: REUTERS

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον το ταυτόχρονο παιχνίδι με τις κονσόλες της Sony.

Εάν κάποιος παίζει το Call of Duty στο Xbox του, δεν μπορεί να βάλει στο παιχνίδι έναν φίλο του που ναι μεν έχει κι αυτό το ίδιο παιχνίδι, αλλά χρησιμοποιεί το PlayStation.

Αυτό το εμπόδιο αποφάσισε να άρει η Microsoft, ανακοινώνοντας ότι η διαδικτυακή της πλατφόρμα, Xbox live network, είναι πλέον ανοιχτή για τους κατόχους των παιχνιδομηχανών της Sony.

Πλέον το μπαλάκι είναι στην πλευρά της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία καλείται να απαντήσει θετικά ή αρνητικά στην πρόσκληση της Microsoft για άνοιγμα και του PlayStation Network στην ίδια λειτουργία.

Αυτή τη στιγμή το παιχνίδι μεταξύ των δύο διαφορετικών παιχνιδομηχανών δεν είναι εφικτό, καθώς πρόκειται για μια αμφίδρομη διαδικασία την οποία πρέπει να εγκρίνουν και τα δύο μέρη.

«Η Microsoft έχει να κερδίσει πολλά περισσότερα από ό,τι η Sony», είπε στο CNN Money ο αναλυτής της εταιρείας Edison, Ρίτσαρντ Γουίντσορ. «Αυτοί όμως που πραγματικά θα κερδίσουν από τη συγκεκριμένη κίνηση είναι οι ίδιοι οι παίκτες. Κι αυτός είναι ο λόγος όπου η πίεση στη Sony αναμένεται να αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό», συμπλήρωσε.