Η μητρική του Tinder έχασε αξία 30 δισ. δολαρίων μετά την πανδημία

Η μητρική του Tinder έχασε αξία 30 δισ. δολαρίων μετά την πανδημία
France, Marseille, 2022-04-12. A man scrolls through Tinder profiles on his cell phone. Photograph by Justine Bonnery / Hans Lucas. France, Marseille, 2022-04-12. Un homme scrolle des profils Tinder sur son portable . Photographie de Justine Bonnery / Hans Lucas. (Photo by Justine Bonnery / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP) Photo: AFP
Η Elliott Investment Management έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μερίδιο στην Match Group.

Η Elliott Investment Management έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μερίδιο στην Match Group και σκοπεύει να πιέσει την εταιρεία online dating να λάβει μέτρα για να ενισχύσει την παραπαίουσα μετοχή της.

Ο ακτιβιστής έχει δημιουργήσει μια θέση ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων στην Match, τη μητρική εταιρεία των Tinder, Hinge και άλλων πλατφορμών γνωριμιών, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η Elliott σκοπεύει να συζητήσει με την Match τρόπους για να αντιστρέψει τις επιδόσεις της εταιρείας. Οι συγκεκριμένες απαιτήσεις του hedge fund, καθώς και το αν σκοπεύει να επιδιώξει την υποψηφιότητα υποψηφίων διευθυντών, δεν κατέστη δυνατόν να γίνουν γνωστές σύμφωνα με την WSJ.

Οι μετοχές της Match έκλεισαν τη Δευτέρα στα 37,89 δολάρια, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το 2021, εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 και της ενίσχυσης των διαδικτυακών μετοχών, η κεφαλαιοποίηση της Match εκτινάχθηκε πολύ πάνω από τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Πιο πρόσφατα, η μείωση των πελατών επί πληρωμή και άλλοι παράγοντες έπληξαν τη μετοχή.

«Η ομάδα μας συνεργάζεται τακτικά με τους επενδυτές και θα συνεχίσει να εργάζεται για να δημιουργήσει εξαιρετικές εμπειρίες για τους χρήστες μας και αξία για τους μετόχους μας», ανέφερε εκπρόσωπος της Match.

Η επιχείρηση επισκιάζει τους ανταγωνιστές της που είναι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο, όπως η Bumble -η οποία αποτιμάται σε σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια- και η Grindr, περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το Tinder, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα γνωριμιών στον κόσμο βάσει του αριθμού των χρηστών, κατέγραψε έσοδα περίπου 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, αυξημένα κατά 9% από το 2021. Τα έσοδα της Hinge, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης πλατφόρμας της, αυξήθηκαν κατά 44% σε ετήσια βάση.

Αναλυτές και επενδυτές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης του Tinder.

Πρόσφατα η Match διόρισε τον Μπερνάρντ Κιμ, προηγουμένως διευθύνοντα σύμβουλο της Zynga, ως διευθύνοντα σύμβουλο το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal