Η ώρα της κρίσης για τη Συμφωνία και την κυβέρνηση

Η ώρα της κρίσης για τη Συμφωνία και την κυβέρνηση

Ξεκίνησε η συνεδρίαση στη βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους.

Ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης για την κύρωση των προαπαιτούμενων της Συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους στην Ολομέλεια της βουλής.

Η διαδικασία-εξπρές αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα μεσάνυχτα, όπου με ονομαστική ψηφοφορία οι Έλληνες βουλευτές αναμένεται να αποδεχτούν ή να απορρίψουν τη συμφωνία.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Παυλόπουλο να είναι σε ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα.

Νωρίτερα, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πρωθυπουργός φέρεται να είπε προς τους βουλευτές: «Είμαι πρωθυπουργός επειδή έχω μια κοινοβουλευτική ομάδα στην οποία στηρίζομαι. Αν δεν έχω αυτή τη στήριξη αυτή, τότε δυσκολεύομαι να είμαι πρωθυπουργός την επόμενη μέρα».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατέθεσε νομοθετική βελτίωση στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας, σχετικά με το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως εξήγησε, η νομοτεχνική βελτίωση έχει να κάνει με τη συνεργασία με την ΕΚΤ και την ΤτΕ προκειμένου να μπορέσουν να συνεργαστούν με καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε ακόμη: Νέες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο στο παρά ένα της ψήφισής του

«Εύχομαι αυτή η διαδικασία να είναι η πρώτη και η τελευταία που διεξάγεται με αυτό τον τρόπο», είπε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής .

Η κ. Κωνσταντοπούλου αφού διεξήγαγε ψηφοφορία για την έγκριση της απόφασης της Διάσκεψης σχετικώς με την διαδικασία, κάλεσε τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο να προεδρεύσει για το υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Η Ολομέλεια ενέκρινε την απόφαση της Διάσκεψης για ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψηφοφορίας στις 12 τα μεσάνυχτα. Η κ. Κωνσταντοπούλου, είχε προτείνει να μην τηρηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος ως προς τον χρόνο των ομιλητών ώστε να μιλήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι και σε μεγαλύτερη διάρκεια.

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας στους βουλευτές του: Ή πάμε όλοι μαζί σήμερα ή από αύριο τέλος η κυβέρνησης της Αριστεράς